måndag 16 september 2013

Oavgjort i Munka

Niklas seriedebuterade med att göra tre mål

Det var en svängig match som inledde seriespelet. Munka är som vi vet alltid svåra att möta. Det var också dom som började matchen klart bäst. Vi var inte riktigt närvarande och innan period ett var över hade Munka gjort fyra mål och vi noll. Dom var mycket bätte än oss på allt.

Andra perioden styr vi upp vårt spel lite grann men det är fortfarande Munka som är klart bäst. Vi jobbar dock på och kommer in mer och mer i det. Niklas gör två nästan lika mål när han får bollen av Andy och iskallt vänder runt målvakten. men dessvärre gör Munka också två mål.

Underläge inför tredje med 6-2 och vi skulle kunnat lägga oss ner och dö. Men då knyter vi näven och bestämmer oss för att visa lite av vad vi kan iallafall. Jakten påbörjas och redan efter 1.36 får vi utdelning i powerplay när Brennet hittar Tuve. Vi fortsätter att mala på och skapar bra lägen. Och efter 5.32 är det dags för nästa nyförvärv att skriva in sig i poängprotokollet. Matte Får bollen av Tuve och stänker dit 4-6. Nu börjar Munka darra ordentligt medans vi får ännu mer energi i jakten. Och med dryga minuten mellan har Niklas och Tuve hunnit med varsit mål till och vi har gått ikapp till 6-6.
Nu tar Munka timeout men bara minuten senare är det återigen vi som gör mål och går upp i ledningen för första gången i matchen. Målet görs av Brennet.
Men Munka tar sig i kragen och lyckas komma tillbaka in i matchen igen och gör 7-7 med knappa fyra minuter kvar. Det blir inga fler mål trots att vi har friläge med bara sekunder kvar av matchen. Även förlägningen slutar mållös.

Detta var en riktig premiär. Vi lyckades inte med mycket i dom två första perioderna medans Munka spelar en mycket bra innebandy. Men när vi väl kommer igång så är vi svårstoppade. Nästa match gäller det dock att vara på tårna från start.