lördag 16 mars 2013

Vinst mot Husqvarna

Mini avslutade son aktiva karriär med att göra Å/K´s sista mål idag.

Det blev vinst i dagens match mot Husqvarna. Matchen slutade 8-7( 3-5, 3-1,2-1).

Matchen startade sömnigt från vår sida. Det märktes tydligt att Husqvarna hade mycket att spela för samtidigt som vår egen motivation inte var riktigt på topp. Redan efter 04.09 stod det 0-2 på tavlan. då vaknade vi till lite mer och efter 07.01 kunde vi reducera genom Loman. Det var Tuve som bröt bollen på mittplan och stack framåt. Han testade ett skott som blockerades men Jimpa fick tag i bollen i slottet. Han spelade fri Loman som enkelt kunde slå in bollen under målvakten. Och bara minuten senare var det Marcus Hansson som bröt bollen på mitten. Han gjorde som Tuve, tog fart rakt fram och sköt. Hans skott letade sig in vid stolpen och det var kvitterat. Dessvärre gjorde Husqvarna på nytt ett ledningsmål direkt efter. Men när vi lite senare fick chansen att spela powerplay så hittade Brennet bortre krysset med ett patenterat dragskott. Mackan fick assisten efter ett skott som studsat ut till Brennet. Men i slutet av perioden gjorde Husqvarna på nytt mål. Denna gången 2 stycken och paussiffrorna var 3-5.

Andra peroden var vi mycket bättre från start.Vi visade att vi visst ville vinna idag och började trycka ner Husqvarna med lite längre anfall.Och redan i adra bytet kom reduceringen genom Tuve som på assist från Jimpa drog in ett dragskott i bortre. Husqvarna fick sedan chansen att spela powerplay men vårt boxplay var mycket bra. Men efter lite mer än halva matchen så kunde Husqvarna utöka sin ledning när en av deras spelare skyfflade in en retur från Pada. Det blev llite irriterat i hemmalaget och strax därefter fick Husqvarna på nytt chansen i powerplay. Men återigen var boxplayet superbt och precis efter vi blivit fulltaliga så skarvade Pontus ner bollen till Brennet ungefär två meter in på deras planhalva. Brennet, som var irriterad borrade iväg ett dragskott som satt stenhårt i bortre krysset. Och bara halvminuten senare snurrade Brennet bort sin back och serverade Fabbe som stod rätt i slottet och kunde göra 6-6.

I tredje perioden så börjar vi spela lite mer kontrollerat. Men Husqvarna sticker imellan med ett par chanser som Pada räddar på ett utmärkt sätt. Det tar ända till 13:e minuten innan första målet kommer. Det är Mackan som slår en långboll som Mini tar ner och slår in framför mål med en backhand i samma rörelse. Där står Fabbe återigen helt perfekt och denna gången lägger han kyligt en backhand under målvakten. I situationen efter drar deras målvakt på sig en 2+10 min utvisning och vi får chansen att utöka ledningen men istället är det på nytt Pada som får visa sin klass med ett par viktiga räddningar. 16.58 kommer Minis avgörande mål. Mackan slår på nytt en långboll som Brennet tampas om framför målet. Bollen studsar vidare och där dyker Mini upp och slår in bollen på halvvolley med en backhand. Husqvarna får kontakt med en mint kvar när man i powerplay kan göra 8-7 men dom kommer inte närmre.

Efter dagens seger står det klart att vi kommer sluta på en andraplats i serien.
Idag kliver Pada fram med ett par mycket viktiga räddningar i sistaperioden. Annars spelar hela laget upp sig efterhand som matchen går och till slut tycker jag att vi kan vinna rättvist. Roligt för Mini att få avsluta sin aktiva karriär med att göra mål. Roligt också att Fabbe visar sin näsa för målet och gör två mål idag.

Nästa omgång står vi över och kan bara sitta och njuta och titta på resultaten. Det är många lag som är inblandade i bottenstriden och det kan bli en raffalnde avslutning.

Till sist vill vi passa på att tacka alla som hjälper till runt laget. Kiosk, Entre, Sekritariat, Sargvakter och Speaker mm. Ni gör ett grymt jobb. Utan er hade det inte fungerat. Och också ett stort tack till vår underbara publik. Ni ställer upp match efter match och kommer och stöttar och hejar. Ni betyder mycket för laget och jag hoppas vi ses nästa säsong också!