lördag 9 mars 2013

Vinst mot Engelholm

Jimpa svarade för hela tre mål och en assist i dagens match.

Det blev vinst mot FBC Engelholm i Lördagens derby. Slutsiffrorna skrevs til 4-7(0-1,2-2,2-4).

Vi startade matchen på ett bra sätt. Vi förde spelet och rullade boll bra. Och redan efter 3.23 kom första målet. Tuve vinner bollen på mitten. Han spelar Jimpa som lägger bolen vidare ner till Loma´n som tar en liten båge in mot målet och sätter bollen stolpe in i bortre. Vi fortsätter rulla boll men skärpan i avsluten saknas idag och trots två powerplay lyckas vi inte komma närmre än ett stolpskott. Engelholm sticker upp då och då men Tommy är alert och vaken på dom lägen dom skapar.

Andra perioden blir lite "VM i spelvändningar". Vi tappar bollar som Ängelholm kontrar på hela tiden och vise versa. Engelholm tar bäst tillvara på sina lägen och efter 12.28 leder dom med 2-1. Men efter det lugnar vi ner vårt spel lite igen och tar över mer och mer spelmässigt. Vi utnytjar en kontring när Tuve hittar Brennet som hittar Jimpa på bortre och ställningen är 2-2. Minuten innan periodpausen gör Jimpa sitt andra mål för dagen. Brennet snurrar upp deras försvarare på läktaren och skjuter ett skott som det blir retur på. Jimpa står välplacerad och kan göra 2-3.

Tredje perioden spelar vi mycket bättre igen. Vi har ett bra bolltempo och spelar säkrare. 3.40 in får Dennis bollen på sin backposition av Loman från hörnet. Han testar ett snabbt skott och det visar sig vara helt rätt. Bollen sitter klockrent i bortre krysset. Vi fortsätter att spela bra och efter 10.36 är det återigen dags för mål. Brennet är ser Fabbe på bortre stolpen och spelar snyggt fram honom till ett guldläge som han inte missar. Bara minuter senare vinner Fidde bollen i eget hörn. Han sätter fart över hela banan och laddar för ett skott. Men istället för att skjuta slår han en perfekt pass på bortre till Jimpa som rakar in sitt tredje för dagen. Engelholm får lite kontakt efter två snabba mål till 4-6 men direkt efter sätter Tuve punkt för dagen. Återigen är det Brennet som står för en perfekt pass.
Trots att Engelholm tar ut målvakten och spelar med 6 man får dom aldrig kontakt igen.

Tycker vi vinner rättvist. Vi gör inte vår bästa insats idag, framför allt inte i andra perioden, men sett över hela matchen är vi det bättre laget. Tommy gör en stabil match i målet. Jimpa och Brennet kliver fram när det behövs och backarna står upp bra hela matchen. Loman är också mycket bra idag med sin trollkonster. Engelholm försöker spela tufft men oftast hinner dom inte riktigt med utan det blir lite fult istället. Det hade nog inte skadat med någon mer utvisning på en hemmaspelare idag.