torsdag 14 mars 2013

Motståndarkoll med Husqvarna

På Lördag spelar herrlaget mot Husqvarna hemma. Vi ställde några frågor till deras tränare Johan Söderman.

1. Ni är precis som vi nykomlingar i serien. Vad är dina intryck av den jämfört med fjorårets?
- Största skillnaden är såklart att vi i division 1 är ett mitten-/bottenlag jämfört med ett topplag i division 2. Sedan måste man på samma sätt behålla skärpan i 60 minuter annars smäller, oavsett serie. Tänker speciellt på tappet hemma mot Slätafly när de vann med 11-12. Det är en mycket jämn serie där alla bevisligen kan slå alla. En grej som slagit mig är också hur stor skillnad det är på arrangemangen. Vissa lag, däribland säkert oss själva, känns division 3 medan andra siktar mot Superligan.

2. Runt jul hade dom flesta hade nog räknat med att ni skulle trilla ner med tanke på poängskörden. Men efter uppehållet har ni verkligen lyft er. Vad är det som ni gör annorlunda nu? Vad var det som gjorde att det vände?
- Vi vinner matcherna. Skämt å sido så har vi jobbat in ett större lugn i truppen och alla har fått viktig rutin från hösten av de som saknade division 1-rutin sedan tidigare. Att Andreas Persson och Gustav Jansson anslöt före jul har gjort mycket också, det är två klasspelare som gjort att andra lyft sig också, till exempel gamle poängkugen Johan Eriksson som verkligen vaknat efter nyår. Vi har sluppit skador och sjukdomar som störde oss mycket innan jul, efter jul hade det varit lättare att spela med samma lag två matcher i rad.

3. Om Malmhaug vinner mot Lagan på Lördag förmiddag så är ni redan klara för spel i div 1 även nästa år. Vad hade ni för målsättning när ni klev in i årets serie?
Precis när vi fick överta Carlshamns plats var målsättningen att hålla tre lag bakom oss. Det var något vi övervägde innan vi tackade ja också, det och ekonomin. Spelarna satte upp 6-8 som mål har jag för mig på ett möte prcis vid säsongsstarten. När Palmstaden drog sig ur gjorde det livet enklare för oss, plus att Sävsjö floppade. Hade gärna sett att både Malmhaug och Lagan åkte ur, men jag tror nog att Malmhaug ordnar det redan nu på lördag.

4. Vad vet du om motståndet på Lördag dvs Å/K?
- Inte mycket. Minns matchen i Huskvarna och hur Å/K spelade då. Är såklart läskunnig så poängligan ger en del svar på frågan. Annars mycket lite, ni är nya precis som oss men spelade väl i ettan säsongen dessförinnan? Ni hade en trevlig kille, Anders tror jag, som representant på seriemötet i Solna i somras.

5. Hur ska ni spela för att vinna?
-Vi måste ju slå er för att vinna och gör vi bara fler mål än er så är nog saken klar. Vi ska spela vårt spel och göra det vi är bra på. Bästa för oss är om Lagan vinner mot Malmhaug så vi fortfarande har lite press på oss, presterar bättre då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar