fredag 1 mars 2013

Förlust mot Höllviken

Mackan svarade på nytt för en mycket bra insats idag.

Det blev förlust i dagens seriefinal mot Höllviken. Slutsiffrorna skrevs till 4-6 (0-2,2-2,2-2).

Det var två heltaggade lag som ställde upp mot varandra. Höllviken fick en bra start på matchen när dom redan i första bytet fick en jättechans mitt i slottet. Men Pada svarade för en av många kanonräddningar idag. Men efter 3.01 kunde han inget göra när deras poängkung fick ett öppet läge mitt i slottet och ställningen var 0-1. Perioden är ganska jämn efter det. Möller har bla ett skott som tar i stolpen och stannar på mållinjen bakom deras målvakt. Båda lagen spelar en bra innebandy där båda målvakterna får visa upp sig från sin bästa sida. Men Höllviken ska hinna göra ett mål till innan periodvilan. Pada är nära att rädda igen men den styrs dessvärere upp i krysset när han är på bollen med handen.

Andra perioden fortsätter lite som första. Men återigen är det i 3:e minuten som Höllviken får utdelning när dom kommer i ett 3 mot 1 läge. Bollen spelas två gånger i sidled och Pada är chanslös.
8,16 in i perioden studsar bollen via lite hopslag fram till en Höllvikenspelare som står mitt i slottet. Han testar ett backhandskott och bollen sitter stenhårt i krysset. Men strax därefter vinner Mini bollen i mitten. Han spelar fram bollen till Mackan som vänder och vrider lite ute vid sargen. När alla tror att vikeln är för dålig och chansen är förbi testar även han ett backhandskott. Bollen smiter retfullt in vid målvaktens första stolpe. 1-4 och det är match igen. Vi trycker på mer och mer. Och 10,45 in kommer nästa Å/K mål. Vi vinner ett frislag i hörnet. Jimpa petar igång bollen till Tuve som tar någon meter upp i banan. Han testar ett dragskott från dålig vinkel och bollen sitter stenhårt i första krysset.
Nu känns det som matchen ska väga över till vår fördel helt och hållet. Vi fortsätter att få långa anfall och trycker på för fler mål. Men istället är det en situation vid vårt mål som leder till en straff för Höllviken. Men Pada är iskall och väntar ut straffskytten. Han räddar med hjälmen. I efterföljande powerplay visar våran box att det inte är lätt att göra mål på oss. Dom jobbar stenhårt och Höllviken lyckas inte skapa en enda riktigt farlig målchans. Men vi drabbas på nytt av en utvisning efter 16,35. På nytt gör vår box ett felfritt jobb och håller undan igen.

Inför tredje perioden har vi en riktigt bra känsla i omklädningsrummet. Det känns som vi verkligen kan vända och vinna matchen. Ju längre matchen lider desto mer nerver brukar smyga sig in. Men dessvärre grusar Höllviken våra planer lite med ett tidigt mål i perioden till 2-5. Ett mycket viktigt mål i matchen känns det som. Vi försöker öka trycket lite mot deras mål men dom ligger hela tiden rätt och försvarar sig bra. Vi vaskar fram ett par lägen men det tar ända till 13,00 innan vi får utdelning. Mackan drar iväg en passning ända från eget mål över deras backar. Brennet ligger därframme och med en hand på klubban kan han på volley styra in bollen. Vi fortsätter att försöka trycka på. När vi sedan plockar ut Pada ur målet för att spela 6 mot 5 vinner dessvärre Höllviken bollen. Deras forward sätter bollen i det öppna målet från halva plan till 3-6. Vi gör ett mål till när Tuve hittar in till Mini som på uppstuds sätter bollen i hörnet men närmre kommer vi inte.

Vi gör en bra insats trots all idag. Höllviken är det bästa laget i serien och efter dagens seger är man redan klara serievinnare. Pada gör en mycket bra match i målet idag. Annars är det inga som sticker ut utan laget är jämt och bra.

Vi gratulerar givetvis Höllviken till en strålande säsong och önskar dom all lycka i Allsvenskan nästa år.

För oss väntar fortsatt krigande om placeringarna i toppen av tabellen. Nu närmast i ett mycket hett derby på bortaplan mot Engelholm.