lördag 9 februari 2013

Vinst mot Munka

Mini var en av planens absolut bästa spelare idag.
Arkivfoto: Stefan Petersén

Det blev vinst i Fredagens heta derby mot Munka. Efter en stark sista period skrevs siffrorna till 3-6(2-1,1-1,0-4).

Matchen startade lite trevande från båda lagen. Vi skapar ett par lägen men utan att träffa mål. Munka spelar sitt låga spel och får inte iväg många skott mot Tommy i målet. Men trots det är det Munka som tar ledningen efter 7.33 med ett fint direktskott från kanten. Men direkt efter kommer reduceringen. Mini hittar Mackan med en pass rakt igenom planen. Mackan håller kyligt i bollen och tar ett par steg in i banan och hänger upp bollen i första krysset med ett dragskott.
Men det är Munka som återtar ledningen när dom får chansen i powerplay och kan vinna perioden med 2-1 trots att vi också har ett powerplay där vi skapar ett par bra lägen.

Andra perioden startar bra. För Munka. Efter 2.38 kan dom utöka till 3-1 i en spelvändning. Lite senare har dom även bra läge att utöka sin ledning när vi återigen drabbas av en utvisning men vårt boxplay är mycket bra. När vi senare får chansen i powerplay tar det inte lång stund innan målet kommer. Brennet spelar in bollen till Mackan som skjuter ett skott som styr lite på Mini och ställer Munkas målvakt. Det blir inga fler mål trots att Munka får avsluta i powerplay. Denna perioden, liksom den första, är tempofattig och inte våran bästa period i år. Vi känner alla inför tredje att vi har mycket mer att ge.

Det bevisar vi också i den sista perioden. Redan efter 4.30 har vi reducerat. Det är när Munka försöker sätta hög press på oss som vi tar oss ut från hörnet och Mini hittar Brennet med en långboll. Brennet gör det mycket snyggt när han med sin nertagning går i sidled och lägger iskallt in bollen under målvakten. och lite mer än minuten senare tar vi för första gången ledningen i matchen. Återigen är det Mini som slår en fin pass diagonalt genom Munkas zon till Brennet. Han i sin tur bågar runt sin spelare och sätter bollen i krysset som vanligt. Vi kontrollerar spelet bra efter ledningsmålet. Munka skapar inte många heta chanser trots att dom trycker på lite mer nu. Istället är det Loman som utökar vår ledning till 3-5 när han slår in bollen under målvakten på pass från Jimpa. Munka tar timeout efter målet men 20 sekunder senare är det återigen vi som gör mål. Mini bryter bollen på mitten. Han tar upp bollen och hittar på nytt Brennet med en perfekt diagonalpass. Brennet tar iskallt emot bollen och väntar in målvaktens rörelse. Sen sätter han distinkt bollen i bortre krysset och punkterar matchen. Munka försöker spela med sex utespelare på slutet men utan att få resultat. Vi kan hålla undan och vinna med 3-6.

Idag räddar vår sista period oss. Vi får inte igång något spel i dom två första perioderna. Munka spelar ett lågt försvar och vi har för dålig fart på bollen. Men vi reser oss i tredje och visar ett annat spel. Vi höjer passningstempot och rörelsen.
Idag avgör första femman med sina fyra mål (plus Mackans powerplaymål). Mycket kretsar kring Mini idag. Han dominerar planen i framför allt tredje perioden med bra passningar och stenhårt jobb i defensiven. Tommy står sin tredje match och släpper, precis som dom andra två, bara in tre bollar. Men hela laget gör en mycket bra defensiv insats idag vilket leder till segern till slut.

Härligt att så många Å/K supportrar hade tagit sig ut till Munkahallen idag. Ert stöd är guld värt.

Nu väntar Lagan på hemmaplan nästa omgång.

Läs gärna även Å/K IBS damtränare Roger Nielsens tankar om matchen här.