torsdag 28 februari 2013

Motståndarkoll inför Höllviken



På Fredag väntar Höllviken på hemmaplan i en seriefinal. Vi passade på att ställa några frågor till Höllvikens tränare Ola Persson.

1. Det väntar en seriefinal på fredag. Trodde ni innan säsongen startade att ni skulle vara med så här högt upp och kriga?
-Nä absolut inte, vi siktade på att göra en bättre säsong än förra där vi slutade 7:a, sen började det bra med vinster mot Slätafly och Munka som var tänkta topplag och det har rullat på bra sen dess.


2. Ni har varit seriens mest överlägsna lag och haft serieledningen hela tiden. Men på slutet har ni överraskande tappat poäng. Vad har det berott på?
-De är klart svårt att förklara men vi är ett lag som brukar göra det bra när vi är lite pressade. Laget har hela tiden vunnit när lagen närmast oss har vunnit sen har det väl smygit in en för säker känsla när lagen under oss har förlorat för då har vi också gjort det. Sen har vi pratat om att inget är klart under säsongen då alla andra har velat att vi ska känna oss säkra på seriesegern, det har ju varit lag som har gratulerat oss till seriesegern redan efter 10 omgångar.

3. Ni har en bra framtid att bygga på men fick även in tre spelare från Palmstaden med lite extra rutin. Vad har dom betytt för laget?
-Jag visste att killarna från Trelleborg skulle tillföra mycket då jag spelat med alla i mina år som spelare. Deras rutin har varit viktig då vår äldste spelare innan var född -89. Även kvalité på träningarna har ju blivit bättre med dessa killars intåg. Vi har även möjlighet att ställa upp vårt spel på flera olika sätt och funkar det inte på det ena sättet kan vi slå om och spela helt annorlunda perioden efter.

4. Nu väntar som sagt Å/K i en förhoppningsvis kokande hall. Vid vinst har ni avgjort serien. Vad tror du om den matchen?
-Kommer bli en rolig match för alla inblandade. Det är ju för dessa matcherna man lägger ner all tid i hallen och åker hela skåne runt och kollar bandy under året. Som du säger kan vi säkra den Allsvenska platsen vid vinst så det känns så klart bra att få möjligheten till detta så här tidigt av serien. Så Åstorp har all press denna kvällen då serien kan vara slut vid förlust.

5. Vilka styrkor resp svagheter ser du hos Åstorp? Hur ska ni spela för att bärga seriesegern?
-Åstorp har mycket rutin på en del spelare, både deras spel samt spelarmaterial påminner om vårt med många unga talanger samt kryddat med några gubbar med rutin och kvalité. Svagheter för båda lagen är såklart om våra nyckelspleare inte har sina bästa dagar men båda lagen har också ett kollektiv som kan bärga segrar. Vårt recept för att vinna matchen är att ha ett bra bolltempo som vi hade senast i vår 11-6 vinst mot Landskrona, får vi igång den farten är vi svårslagna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar