onsdag 13 februari 2013

Hallå Mini


Mini täcker ytor i boxplay.
Arkivfoto: Stefan Petersén

Mini är en av dom formstarkaste spelarna i laget för tillfället. Han bidrar över hela banan med sin offervilja blandat med sin spelintelligens och rutin. Vi passade på att ta ett snack med honom inför Laganmatchen på Fredag.

1. Vinst senast mot Munka efter en stark sista period. Vad var det som gjordes annorlunda i tredje?
- Munka lyckas dra ner på tempot ordentligt i de två första perioderna. (Visserligen med god hjälp av domarna som inte tillät att något av lagen vann bollen i offensiv zon.) I sista perioden lyckas vi vända på det, få upp tempot i både huvud och fötter samtidigt som jag tycker Munka tröttnar.

2. Det blev hela fyra assist från din klubba. Hur kändes det för egen del under matchen?
-Det blev väl bättre efter hand som matchen gick, jag är inte någon supporter av såhär tempofattiga matcher, så det var bara att försöka springa igång det.
När jag sedan inte hittade min vattenflaska i sista perioden utan fick låna den där stod nummer 82 på var det ju givet att poängen också skulle trilla in...

3. Nu väntar Lagan på Fredag och revansh från bortamötet som vi förlorade. Hur ska vi göra för att vinna denna matchen?
- Tråkigt svar men det är inga konstigheter, vi skall fortsätta med vårt spel. Utnyttja det vi är bra på framåt och ha tålamod samtidigt som vi inte bjuder på något bakåt.
När vi mötte dem senast var vi alldeles för generösa och gav bort för tok för mycket, något vi blev väldigt straffade för på deras parkett.

4. Medelåldern har skjunkit betydligt i laget från förra säsongen! Vad är dom största skillnaderna? Finns det en annan hunger i truppen nu tycker du?
- Svår fråga. Hela truppen känns jämnare och de yngre killarna tar för sig mer och mer. Det är klart att de också tillför mer hunger efter att utvecklas och bli bättre till truppen. Men de tjurigaste vinnarskallarna finns nog fortfarande på några av de äldsta spelarna :-)

5. Conny förlängde under måndagen sitt kontrakt med fyra nya år. Vad betyder han för laget och klubben?
- Det är bara att gratulera alla inblandade. Tycker det är riktigt kul och viktigt för både Conny och laget. Hans engagemang, driv och vilja att vinna betyder väldigt mycket för hela föreningen. Att det dessutom är på fyra år betyder ju att det blir kontinuitet i arbetet och laget får chansen att utvecklas på sikt.

Vi tackar Mini och önskar lycka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar