onsdag 6 februari 2013

Hallå Loman

Loman trixar mot Örkelljunga i en träningsmatch i vintras.
Arkivfoto: Peter Bengtsson

Loman svarade för en mycket bra match senast med bla två mål. Vi kollade läget med honom inför Munkamatchenpå Fredag.

1. Suddenvinst mot Slätafly i en riktigt underhållande match. Varför vann vi?
- Vi har marginalerna med oss i matchen tycker jag, kändes som det kunde gå åt vilket håll som helst och vi hade turen på vår sida förra helgen. Tycker även att vårt lugn på bänken och planen avgör till vår fördel. Sältafly tyckte jag över lag var väldigt gnälliga under hela matchen. Både på planen och på bänken medans vi jobbar med vårt spel istället för att försöka få spelare ur balans. Kan köpa att utvisningen i förlängningen är billig men man kan lätt få sådan utvisning när man har gnällt under hela matchen.

2. Två mål från din klubba senast. Har du tagit upp kampen med dina kedjekamrater i poängligan nu eller?
- Haha nej ligger man 15-20 poäng bakom kan man nog inte säga att har tagit upp kampen precis. Men det är alltid skönt att göra mål i viktiga matcher det stärker en som spelare. Jag tycker bara det är skoj att spela med den femma jag gör och vi trivs väldigt bra ihop sen låter jag de andra göra poängen medans jag gör det håra arbetet innan målet;)

3. Nu är det dags för Munka. Berätta om dina känslor inför den matchen.
- Det är klart alltid skoj att spela derbyn mot Munka, brukar bli bra och spännande matcher. Var dock en annan rivalitet mellan spelarna för 3-4 åren sen än det är nu tycker jag. Då kunde vad som helst hända på planen och det var väldigt mycket ”trash talk” både innan matchen, under matchen och efter matchen. Man fick stänga ner gästböcker på hemsidor innan matcher mm. Idag är det en annan stämning och man satsar mer på att försöka spela innebandy och bygga upp en bra atomsfär istället. Tycker även att det är lite andra typer av spelare i lagen nu än det var för några år sedan, det bidar också till att det inte blir samma stämning som förr i tiden.

4. Hur ska vi spela för att vinna?
- Vi ska spela som vi har gjort de sista matcherna tycker jag, vi har ju som sagt 6 raka segar!
Vara väldigt disciplinerande bakåt och väldigt effektiva när chansen kommer framåt. Vi ska lita på vårt spel och inte fokusera så mycket på hur Munka spelar. Om vi spelar vårt spel är vi väldigt svåra att slå, det ska Munka få erfara på fredag!

Vi tackar Loman och önskar honom lycka till på Fredag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar