fredag 22 februari 2013

Förlust mot Landskrona

Jimpa svarade för en bra insats idag med bla 3 mål.

Det blev förlust i fredagens hårda drabbning i Landskrona. slutresultatet skrevs till 7-6(1-2,4-1,2-3).

Matchen började bra från våran sida. Vi ägde mycket boll och skapade lite chanser. Och i den 6:e minuten var det också vi som tog ledningen när Mackan fick bollen av Mini längst kanten. Han trampade in i banan och väntade kyligt för att sedan hänga upp bollen i första krysset.
Dessvärre kvitterar Falcons ganska omgående. Men innan perioden är över görs ett mycket snyggt mål till. Det är Igge som slår en lång hård passning upp till Niko på högerkanten. Han sätter bollen på ett tillslag över banan till Jimpa som kan slå in bollen under deras målvakt.
Vi är lite bättre i den första perioden men Falcons växer in i matchen mer och mer.

Men i andra perioden är det återigen vi som startar klart bäst. Redan i första bytet drar Falcon på sig en utvisning och vi får ett gyllende läge. Men vi kommer inte närmre än en ribbträff från Mackan. Men trots det är det vi som någon minut senare kan utöka vår ledning till 1-3. Igge har bollen på sin backplats. Han ser Jimpa fri i mellan deras backar och med en hård precis passning hittar han bladet på Jimpa. Han i sin tur är iskall och lurar ner deras målvakt och rullar in bollen under honom.
Härifrån är det tyvärr Falcons period helt och hållet. Vi slutar att springa och sänker vårt tempo samtidigt som Falcons blir mycket aggressivare. Vi gör mängder av egna misstag och blir straffade hela tiden. Och innan perioden är slut står det 5-3 på tavlan.

Vi går in i tredje med en bättre attityd. Och redan i första bytet får vi kontakt igen när Brennet serverar Tuve på bortre till 5-4. Men ca 5 minuter in i perioden gör Falcons två mål på en minut och uppförsbacken är lång. Falcons spelar smart och ligger lågt och rätt i försvaret men vi fortsätter kriga. Och 14.07 kommer en reducering. Loman får fram bollen till Möller som på volley sätter 7-5 i bortre gaveln. med lite tid kvar provar vi att ta ut Pada ur målet och spela med 6 utespelare. Vi får tryck direkt och med 1.20 kvar på klockan kommer ytterligare en reducering när Jimpa gör sitt tredje mål för kvällen på en sarg retur från Mackans skott. Detta blir tyvärr matchens sista mål för Falcons håller undan och vinner med 7-6.

Idag slarvar vi bort matchen i andra perioden. Vi spelar bra stundtals men tyvärr inte hela vägen. Pada gör trots allt många bra räddningar i målet idag. Jimpa svarar som vanligt för en stabil insats och vi gör några riktigt snygga mål.

Nu får vi ladda om battreierna inför nästa veckas möte med serieledande Höllviken. Ett lag vi har revansch att utkräva på från i höstas.