fredag 15 februari 2013

Förlust mot Lagan

Tuve gjorde två mål idag.

Det blev förlust mot Lagan efter sudden. Siffrorna skrevs till 6-7(2-3,2-1,2-2,0-1).

Matchen startade med att Lagan försökte sätta hög press direkt. Men vi lyckas ta oss ur pressen och skapar ett par bra lägen direkt på spelvändningar men deras målvakt gör ett antal mycket bra sidledsräddningar. Det är istället Lagan som får utdelning. Två gånger om med bara 50 sekunder emellan dessutom. Men direkt efter andra målet vinner vi tekningen. Mackan och Fidde håller bollen mellan sig tills Mackan bestämmer sig för att testa ett långskott. Han står ett par meter in på vår planhalva när han lyfter bollen mot mål. Där står Möller perfekt och skymmer målvakten och bollen går in.
Efter 12.41 kommer nästa mål. Mike kliver upp i mittten och bryter ett uppspel. Han spelar bollen till Jimpa som utmanar framåt. Tuve smiter med snett framför och Jimpa slår en perfekt pass som Tuve sätter behärskat i bortre. Dessvärre lyckas Lagan göra ytterligare ett mål innan perioden är över på ett dragskott.

Andra perioden startar lite bättre defensivt för oss. Vi tillåter inte Lagan att få lika många avslut på mål som i första. Och lite drygt 4 minuter in kan vi reducera. Återigen bryter vi bollen på mitten och Jimpa avancerar. Denna gången ser han Loman istället och levererar ännu ett måsterligt pass. Loman sätter bollen otagbart i målvaktens bortre hörn till 3-3. Men Lagan kan på nytt ta ledningen efter 7.17 när deras forward vispar till en långboll på chans som går in i bortre hos Tommy.
Strax därefter drabbas Lagan av en utvisning. Bara 17 sekunder in i powerplayet hittar Jimpa, från hörnet, upp till Tuve mitt i banan. Han får iväg ett stenhårt dragskott som går in strax under ribban.
Det blir inga fler mål i perioden utan matchen står fortfarande och väger.

Efter 2.21 in i tredje perioden får Mackan på nytt för sig att testa ett långskott. Återigen står han en bra bit in på egen planhalva och återigen står Möller rätt placerad framför deras målvakt och vi är i ledningen för första gången i matchen. Men Lagan återtar den med två snabba mål ca 3 minuter senare.
Men med halva perioden kvar lyckas Brennet smyga upp i bortre delen när vi kommer i en kontring. Fidde ser honom och slår över bollen. Brennet håller i och placerar sen snyggt upp bollen i krysset.
Trots hård press och ett par bra lägen för oss blir det inga fler mål under ordinarie tid utan matchen går till förlängning.

Här är det återigen vi som spelar mest offensivt men utan att få utdelning. Istället är det Lagan som kommer i en attack. Tommy räddar första skottet och vi täcker andra. Men även tredje gången går bollen till en Lagan spelare som kan sätta bollen i mål.

Vi gör ingen bra match idag. Det var segt och tungt på många håll idag. Vi spelar med ett lågt passningstempo och har dålig rörelse. Lagan krigar och spelar mycket mer desperat än oss idag. Trots det är det mycket deras målvakt som vinner matchen åt dom. Framför allt i första perioden.

Nu laddar vi om batterierna inför Landskrona matchen på Fredag.
Men redan på Måndag är det match igen när Köpenhamn kommer och träningsmatchar. Matchen spelas i Sporthallen och startar 20.00