söndag 27 januari 2013

Vinst mot Slätafly

Jimpa gjorde en lysande match idag.

Det blev vinst i Lördagens toppmöte mot Slätafly. Efter 8-8 vid full tid så avgjorde Mackan i förlängningen till 9-8(2-2,3-2,3-4,1-0).

Matchen startade i ett högt tempo. Slätafly satte hög press direkt på våra backar. Det märktes tydligt att dom var där för att vinna. Men det var vi också.
Båda lagen skapade målchanser direkt i matchen. Men det dröjde till 12.24 innan första målet för dagen föll. Det var Jimpa som hittade sin radarkompis Tuve i slottet och han kunde rulla in bollen. Dessvärre han spelet knappt igång innan det stod 1-1 på tavlan. Och en stund senare tog även Slätafly ledningen. Men innan perioden var slut kunde Brennet skjuta 2-2 från ett frislag.

Slätafly startar andra perioden på bästa sätt. Dom gör två snabba mål med endast 7 sekunders mellanrum. Men återigen tar Brennet oss tillbaka in i matchen. Fabbe lirar upp bollen till honom och han sätter bollen säkert vid bortre stolpen. Några minuter senare får vi ett gyllende tillfälle till kvittering när Slätafly drar på sig en utvisning. Vi skapar lägen och när Mini är på väg igenom får han ett slag och ännu en utvisning är ett faktum. Slätafly klarar doch återstoden av spelet 5 mot 3 men sen orkar dom inte hålla emot längre. Mini skarvar bollen vidare till Jimpa som från dålig vinkel kan slå in bollen under målvakten. Och 10 sekunder senare gör Loman nästa mål. Jimpa hittar ut med en pass som även han slår in under målvakten. Det blir inga fler mål i denna perioden.

Tredje perioden blir en svängig historia. Slätafly återtar ledningen med två mål först. Sen kvitterar Loman på pass från Tuve till 6-6. Och strax därefter har Mackan skjutit in sig efter två ramträffar. Denna gången får han bollen av Fidde och sätter bollen lågt till 7-6. 13 minuter in tar Slätafly timeout men minidre än en minut senare skjuter Fidde 8-6 på pass från Mini. Men Slätafly kämpar sig in i matchen igen. Och innan det har gått 1 minut av tiden har gått så är det återigen kvitterat. Trots lägen på båda hållen så blir det inga fler mål utan sudden väntar. I Sudden känns det som vi är lite hetare. När Fidde trampar upp längs kanten så tacklar en Slätafly spelare honom över sargen och domarna väljer att ta en utvisning. Lite billig enligt bortalaget men får nog ge domarna rätt och med tanke på hur mycket klagomål dom fick höra matchen igenom från Slätafly så förstår jag att dom tröttnade. Och knappa minuten in i powerplayet så lyckas Brennet komma med Mackan mot en ensam försvarare. Brennet håller i och när alla tror han ska skjuta så slår han bollen i sidled till Mackan som sprätter upp bollen i nättaket och vinsten är ett faktum.

Detta var en mycket underhållande match att se på. Välspelad fast den betydde mycket för båda lagen. Det märkte tydligt att det är två lag som vill spela en offensiv innebandy. Idag får Jimpa stort plus. Men som vanligt är det ett hårt jobb från alla spelare på banan som gör att vi kan vinna. Dessutom visade Mackan på nytt att han gärna kliver fram i viktiga matcher med viktiga mål. Gammal är äldst.

Nu väntar en veckas ledigt innan vi ska åka ut till Munka för ett hett derby Fredagen den 8/2.