måndag 7 januari 2013

Vinst mot Sävsjö

Det blev tillslut Sävsjös utvisningar som blev avgörande till vår fördel.

Första matchen efter ett upphåll, gör ofta att man som tränare känner sig osäker på var laget står. Så var fallet även denna gång, framför allt som vi gjort ett par träningsmatcher som inte rättat ut några frågetecken.Dessutom skulle vi möte Sävsjö borta, ett lag som är i stort behov av en bra start inför sista halvan av serien, för att undvika en bottenplats. Sävsjö tog en poäng mot oss hemma och kunde vunnit i förlängningen, där de skapade ett par riktigt bra möjligheter innan vi kunde vinna och ta två poäng. Första perioden startar med två lag som ligger lågt i sitt försvar och vill få till spelvändningar på motståndarnas misstag. Sävsjö startar bäst och har ett par bra lägen, innan vi får jämnat ut spelet. Vi har sedan mycket boll under slutet av perioden. Första perioden slutar 1 - 1 och det kändes rättvist.

I andra perioden blir det ett öppnare spel där lagen byter chanser under 8-10 minuter. Efter hand tar vi över och avslutar perioden starkt. Sista fem minuterna slutar med att vi gör 3 mål och Sävsjö 1 och det känns stabilt inför tredje perioden.

Planen var enkel, stänga till framför eget mål, avsluta oftare och framför allt att inte släppa in Sävsjö genom att låta dem göra ett snabbt mål. Mycket enkelt, men vädigt svårt, för i första bytet gör Sävsjö mål och i tredje bytet står det hastigt och lustigt 4-4. Efter detta tar vi återigen ledningen, men några minuter senare ligger vi under med ett mål. Sedan skulle vi inte vara i ledning förrän i 18:e minuten då Anton T slog in 8 - 7 målet i numerärt överläge. I samband med detta snedtände Sävsjö spelaren som satt i utvisningsbåset och drog på sig en 2 + 10 för osportsligt uppträdande. Detta gav oss en gyllene möjlight att spela av matchen med en man mer på banan. Sävsjö försökte stressa oss högt i banan och det gav oss möjligheter att enkelt spela oss förbi och punktera matchen med 2 mål de sista 22 sekunderna. Matchen var ingen riktig höjdare från våra sida, men samtidigt en styrka att vinna när det går tungt. Nu siktar vi på kommande fredag då är vi tillbaka i "borgen".