fredag 11 januari 2013

Vinst mot Malmhaug

Jimpa gjorde en helt lysande match idag.

Det blev vinst i fredagens hemmamatch mot Malmhaug. Slutsiffrorna skrevs till 7-3(2-2,2-0,3,1).

Matchen startade i ett ganska lågt tempo. Båda lagen är lite avvaktande men det är vi som tillslut tar tag i taktpinnen. Malmhaug drar dessutom på sig en utvisning efter 5.03. Vi rullar på bra i vårat powerplay och efter en lite tilltrasslad situation får Tuve fram bollen i sidled till Jimpa som kan raka in sitt första mål för kvällen. Då stod klockan på 5.40. Vi forsätter att föra matchen Och när Loman lite senare får bollen ute vid sargen precis över mitten ser han Tuve som smygit sig fri på bortre stolpen. Han slår en perfekt pass som Tuve kan slå in i målet.
Nu slappnar vi dessvärre av lite i vårt spel och Malmhaug tar sig tillbaka in i spelet lite. Dom gör två snabba mål när klockan stod på 11.14 och 13.47. Men vi känns hela tiden lite hetare och skapar ett antal bra lägen som deras målvakt(bäst i Malmhaug idag enligt mig) gör många fina räddningar på. Men perioden slutar 2-2.

Andra perioden startar även den lite avvaktande. Vi har mycket bollinnehav och släper inte till mycket avslut på Tommy som gjorde hemma debut i målet ikväll. Vi skapar lite lägen framåt men utan utdelning. Nästa må dröjer ända till 13.54. Det är Tuve som hittar in med en direktpass till Jimpa som står perfekt i slottet och enkelt kan göra sitt andra mål. Malmhaug får lite senare på nytt en utvisning mot sig. Vi spelar ett ganska bra powerplay men utan att kunna sätta dit den. Men det ska komma ett mål till innan perioden är över. Brennet har bollen i hörnan. Han vänder runt och slår en kanonpass till Mackan som står lite innanför mittlinjen. Mackan tvekar inte utan skjuter direkt och bollen trycker sig upp i bortre krysset.

Tredje perioden startar med lite öppnare spel från båda lagen. Malmhaug försöker ändra om lite men får inte riktigt dom lägena dom vill ha. Men efter 5 minuter får dom chansen i powerplay.Det slutar med ett mål. Fast inte för Malmhaug. Brennet vänder och vrider med deras försvar. Han får frislag två gånger om i slottet och till slut lyckas han vända bort sin försvarare och sätter bolen under armen på målvakten. Vi klarar resten av boxplayet också och strax därefter Vinne Jonas bollen högt med sin backchecking. Han spelar fram bollen till Brennet som blir helt ren från kanten. Men istället för att skjuta spelar han bollen till Mini som kommer dykandes på bortre. Han slår in bollen i målet fram till 6-2. Malmhaug tar timeout men det hjälper inte. Lite senare kliver Igge fram och vinner bollen när Malmhaug försöker kontra. Han spelar ner till Jimpa som ser Tuve fri på bortre igen och ännu ett mål kommer i öppen kasse. Malmhaug lyckas reducera till 7-3 starx efter men kommer inte närmare än så. Trots att dom spelar utan målvakt i slutet blir det inga fler mål i matchen.

Idag gör våra centrar ett mycket bra jobb defensivt. Dom ligger rätt och stjäl många uppspel. Beröm också till hela andrakedjan med Igge, Mike, Jimpa, Tuve och Loman som har ett bra passningspel och många fina anfall. Dessutom ett bra defensivt jobb av herrar Pålsson och Persson i förstakedjan. Dessutom gör Tommy en mycket bra debut i målet med många bra räddningar när Malmhaug försöker spela desperat mot slutet.

Nästa vecka väntar svårspelade Lönsboda på bortaplan.
 Tommy gjorde en mycket bra debut i målet idag.