söndag 20 januari 2013

Vinst mot Lönsboda

Brennet "straffade" Lönsboda två gånger.
Arkivfoto: Stefan Peters'en

Det blev vinst i Lördagens svåra bortamatch mot Lönsboda. Siffrorna skrevs till 3-8(0-2,2-5,1-1).

Matchen började bra från vår sida. Lönsboda försökte sätta hög press på oss men vi kom förbi den ganska enkelt. Dom har lite mer boll än oss men vi ligger hela tide rätt i våra positioner och kan avstyra deras försök. Dessutom är vi hela tiden farliga i våra omställningar. Och det är efter ca 10 minuter som Fidde slår upp bollen till Brennet längst sargen i en omställning. Brennet vänder ett par gånger med sin back fram och tillbaka innan han drar iväg ett dragskott som letar sig in vid första stolpen.

Perioden fortsätter på samma vis. Lönsboda kör oftast fast mot vårt kompakta försvar. Efter 17.52 kommer nästa mål i matchen. Lönsboda flyttar upp och försöker låsa fast oss när vi har ett inslag i egna hörnet. Men vi spelar via Jimpa i mitten ut till Tuve. Han avancerar in på deras planhalva mot en back och testar ett dragskott. Skottet får en härlig båge och svänger iväg från målvakten, som blir lite ställd, och in i mål.

Andra perioden startar mycket bra för oss. Redan i andra bytet får vi utdelning. Det är vid ett frislag ute vid sargen som Jimpa får bollen. han slår en diagonal boll till bortre stolpen där Tuve gjort sig fri från bevakning och kan via målvaktens hand, upp i ribban och sedan in i mål, göra 0-3. Och redan i bytet efter kan vi utöka vår ledning. Fidde och Mackan spelar sig på nytt ur Lönsbodas höga press. Mackan slår in bollen till Möller som står i höga slottet. Han har sett hur Brennet brukar göra och testar själv med ett dragskott. Det blir lyckat och det står nu 0-4 på tavlan. redan 16 sek efter Möllers mål kommer nästa. Återigen tar vi oss ur pressen och Tuve testar ett nytt dragskott. Målvakten räddar men Loman har tagit en perfekt position och kan slå in returen till 0-5. Lönsboda tar timeout och klockan står på 2.14. Lönsboda försöker spela lite mer desperat och får lite energi av sin timeout. Vi drabbas av en utvisning och dom får ett kanonläga att komma in i matchen igen. Men vårt boxplay är superbt. När sedan Tuve får läge att kontra i boxen tar han sig förbi sin back men precis när han ska avsluta blir han fälld. Straffen är given och straffskytten lika så. Brennet gör som vanligt inget misstag utan kan göra 0-6.

Men efter halva matchen får Lönsboda utdelning på sitt spel och med ett mäktigt dragskott från backplats gör dom sitt första mål för dagen. Men efter 16 minuter får vi ett frislag mitt i slottet. Jimpa lurar lite med enn passningsfint och lägger bollen till Tuve istället som i sin tur prickskjuter in 1-7.

Lönsboda lyckas kriga sig till ett mål till innan perioden är över.

Detta är en lite sämre period taktiskt från vår sida. Lönsboda spelar med mycket energi och vi faller in i deras spel lite mer.

Den tredje perioden ser mer ut som den första gjorde. Vi försvarar oss återigen mycket bra och dom skott som kommer igenom tar Tommy säkert hand om. Och efter 4 minuter tar sig Loman förbi sin försvarare och blir upphakad. Vi tilldöms på nytt en straff och Brennet är lika iskall denna gången. 2-8 på tavlan och luften går ur Lönsboda lite till. Dom försöker men idag har dom inte flytet med sig och vi står upp fantastiskt i vårt försvar. En bit in i perioden blir det lite utvisningar åt båda håll och Lönsboda kan i spel 4 mot 3 göra 3-8 men närmre än så kommer dom inte. Vi håller ut dom vid sargerna och låter dom aldrig komma in på mål.

Idag var det två bra perioder i första och sista som låg till grund för segern. Vårt försvarsspel är nästan 100%. Tommy känns mycket trygg i målet och räddar det han får att jobba med. Helöa laget ska ha beröm defensivt. Offensivt händer det som vanligt mycket när vår andra femma är på banan.

Nu väntar toppmöte med Slätafly på hemmaplan till helgen.