onsdag 23 januari 2013

Hallå Lasse

Arkivfoto: Ronny Olander

Försvarsspelet har fungerat mycket bra dom senaste matcherna. Vi passade på att ta ett litet snack med assisterande tränaren Lasse Gunnarsson, som dessutom är gammal backklippa själv.

1. Bara tre insläppta mål senast och sex totalt på två matcher. Vad är det som har fungerat bra?
- Det är lite utav varje. Vi har legat rätt i positionspelet, täckt skott väldigt bra, blivit bättre på att städa rent framför egen kasse, vi har inte tappat/bytt alltför många bollar på mittplan, målvakterna har skött sitt och sen tycker jag att motståndet passat oss bra. Det är ju så med vissa lag.

2. Vi har fördelat målskyttet framåt bra på våra kedjor. Tycker du vi har nått upp till våran högsta nivå än?
- Stundtals gör Boysen det. Nu senast var 1:a perioden sett från taktiska ögon en tiopoängare. Den följdes upp av tre snabba kassar i början på 2:a perioden. Det var helt klart njutbart.

3. Slätafly står för motståndet på Lördag. Hur ska vi spela för att kunna behålla alla tre poängen i Åstorp?
- Slätafly har verkligen kommit igång. Precis som vi är dom ett lag som är inne i ett gott flow. Det brukar leda till underhållande matcher. Vi måste verkligen vara på topp och göra en prestation av klass. I förra mötet så vann vi "målvaksspelet" ganska klart och det anser jag att det var anledningen som gjorde att vi kunde åka hem med tre poäng.

4. Vilka i truppen tycker du varit dom största utropstecknen än så länge?
- Yoghurt-Tuve och Igglund. Men det största utropstecknet får gå till "kemin" i 2:a femman. Dom har verkligen funnit varandra. En helt ny konstellation inför säsongen som har blivit helt underbar. Jonte vill jag också nämna. Han spelar på ett mycket klokare sätt numera.

Vi tackar Lasse för svaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar