onsdag 16 januari 2013

Hallå Jimpa

Jimpa är med och drar upp linjerna i sin femma inför Sävsjömatchen.
Foto: Peter Bengtsson

Jimmy har varit en start bidragande orsak till vår tabellposition. Han har dessutom bara blivit bättre och bättre efterhand som säsongen fortlöpt. Vi passade på att fråga honom själv hur han upplever det.

1. Omstarten av serien har startat med två segrar. Vad är det som gjort att vi kunnat bärga alla 6 poängen hittils?
- Vi har väl inte svarat för några briljanta insatser i någon av de matcherna men i bägge tycker jag till slut att avgörandet har fallit på att vi har lite mer kvalité och spets och som kliver fram när det ska avgöras. Vi har ett bra go i laget med en skön vinnarkänsla för tillfället.

2. På Lördag väntar en tuff uppgift när viska besöka Lönsboda idrottshall. Hur ska vi göra för att få med oss alla poäng även därifrån?
- Lönsboda kommer vara den tuffaste uppgiften på ett tag så nu behöver vi upp ett par snäpp över lag. Vi ska såklart fortsätta på den inslagna vägen, men med lite mer kvalité och beslutsamhet.

3. För din egen del har det trillat in mycket poäng mot slutet. Har dina medspelare äntligen förstått sig på dig ellervad beror det på?
- Som ny spelare i ett nytt lag så är det naturligt att det tar lite tid innan hela pusslet faller på plats. Men jag har fått spela med i stort sett samma spelare hela säsongen nu och vi lär känna varandra bättre och bättre för varje match och träning, vilket också visat sig i målprotokollet på sistone. Och jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta och förbättra oss än mer.

4. Senast mot Malmhaug släppte vi bara in tre mål efter bla annat ett väldigt bra defensivt jobb från dig. Hur ska vi göra för att fortsätta släppa in lite mål?
- Nu är ju inte Malmhaug seriens gigant direkt så jag vet väl inte hur stora växlar man ska dra från den matchen. Men det är inga hemligheter, det handlar som vanligt om noggrant och beslutsamt arbete från varje spelare. Sen har vi två bra målvakter också vilket också är en förutsättning såklart.

5. Lönsboda idrottshall är lite speciell. Berätta för alla som inte varit där hur det är att spela där?
- Den är väl inte så märkvärdig för oss spelare. Lite mindre plan bara. Men framför allt mycket speciell för publiken. Fullständigt bedrövlig ur publiksynpunkt tyvärr. Så är någon intresserad av att komma och titta så kom i tid, annars kommer man inte få se många procent av planen!

Vi tackar Jimmy och hoppas hans storform håller i sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar