söndag 16 december 2012

Vinst mot Husqvarna

Loman inledde målskyttet emot Husqvarna. Han gjorde även ett andra mål lite senare i matchen.

Det blev vinst i höstens sista match. Husqvarna besegrades med 4-8(1-1,1-1,2-6).

Efter några färgsprakande matcher mot Engelholm och FC Helsingborg, skulle vi nu sätta oss på bussen för att möta en lurig nykomling. Husqvarna, laget som fick en gratis plats i serien, när Carlshamn drog sig ur. På pappret en lätt uppgift men när vi analyserade deras match- resultat, så har de gjort väldigt jämna matcher mot bra lag, med tappat i slutet på matcherna. Det är ingen ovanlig situation, om man inte vinner matcher så sviktar självförtroende när det skall avgöras i slutet.
Vi visste att det skulle bli tufft att tända till med tanke på att kontrasten från att spelat inför fullsatta läktare hemma. Dessutom var laget och tittade på FC Helsingborg mot Varberg inför 4600 åskådare i veckan. Detta att jämföra med en tom hall med endast ett 30 tal åskådare. Det gällde för ledarteamet var att skapa ”derbystämning” och engagemang i laget. Spelmässigt var planen att inte bjuda på spelvändningar och kontringar. Husqvarnas signum är just kontringsspelet och det skulle vi få känna på ett antal gånger under matchen.

Mot denna bakgrund drog matchen igång och som befarat var inte riktigt närvarande på jobbet idag. Vi skapade ett par chanser tidigt men vi fick också smaka på Husqvarnas snabba kontringar då vi spelade bort bollen på mitten av planen. Det var desto skönare när trollkarlen Loman vispade in ett viljemål efter 9,25, men bara 28 sekunder senare hände, ja gissa bolltapp, kontring och mål för Husqvarna. Perioden slutar 1-1 och det kändes rättvist.

Inför period två snackade vi igenom riktlinjerna igen, men framför allt få fart på gänget. Det tar inte mer 3 minuter in i perioden förrän motståndarna tar ledningen med 2-1. Efter detta har vi mycket boll och skapar en del målchanser, samtidigt som Pada gör ett flertal fina räddningar på Huskvarnas avslut. 18.16 in i perioden kommer ett viktigt mål för oss när Anton Tufvesson hänger upp ett dragskott stenhårt i bortre krysset. Målvakten viftade efter bollen men då var Tuve redan på väg mot båset, så hårt var skottet! Perioden 1-1 och matchen stod 2-2. Goda råd var dyra inför sista perioden. Matchen var viktig för att inte Husqvarna skulle närma sig oss i tabellen.

Med lite justeringar i uppspelen och bättre engagemang startade vi tredje i ett betydligt högre tempo. Efter 1.29 hade vi gjort två snabba mål av Macus Pålsson och Loman. Någon minut senare drog motståndarna på sig en utvisning. Ett passivt agerande slutade med att Husqvarna lyckades göra mål i numerärt underläge. Vår notoriske poänggörare Brendheden, ville annat.
20 sekunder senare hade han gjort sitt första för dagen men inte det sista. Brendheden han även med att göra de två sista målen varav ett i tom kasse, framspelad av Mackan.

I sista perioden får vi ordning på spelet som gjorde att vi kunde ta en komfortabel seger till slut. Jag fick stötta Lasse hela matchen då han var nervös, kanske inte så konstigt då Husqvarna inte var ofarliga.

Dela ut några extra plus i sådan match? Ja men det är ju inte så att kön är lång. Loman gör ett stort jobb och hantera parketten utmärkt med sin ”värja” och Pada är säkerheten själv i kassen. Andra linan var stabila överlag med Loman, Tuve, Jimpa, Jonas och Igge.

Jag vill samtidigt från ledarteamet och spelarna tacka för ert stöd och engagemang under första halvan av serien. Vi ses/hörs efter nyår, för nya och spännande k(C)amper i hallen.