måndag 24 december 2012

Tommy Johansson ansluter till Å/K

Vi kan stolt presentera en ny målvakt till herrlaget!

Tommy Johansson, 29 år, har tidigare representerat Röke med stor framgång! Under hösten har han vaktat målet i div 2 laget Göinge!
Vi passade på att ta ett litet snack med Tommy.

1. Välkommen till klubben Tommy. Du är säkert ett lite okänt ansikte för många här i västra delarna av Skåne. Kan du berätta lite om dig själv och din tidigare karriär?
- Tack så mycket! Min karriär började som pojklagsspelare i Sösdala IBK där jag även spelade några år i A-laget som senior. Sen blev det en flytt över till Röke IBK efter att jag stod för dom i Chech Open där vi vann vår klass. Totalt spelade jag 6 säsonger i Röke där vi vann Division 1 och kvalade till dåvarande Elitserien. Sen blev det ett upphåll på 1,5 år innan jag gick till Göinge IBK där vi vann Division 3 förra säsongen. Jag har även spelat i Göinge halva denna säsongen men nu ser jag fram emot spel i Åstorp/Kvidinge!

2. I ÅKIBS finns redan ett antal spelare som du känner sedan tiden i Röke. Men vad vet du om laget och föreningen i övrigt?
- Det jag vet om föreningen är inte mycket mer än det jag hört av min granne och bästa vän Jimmy Lagerkvist. En storsatsande förening som har ambition att spela högt upp. Jag vet även att Conny är en mycket engagerad och duktig tränare som verkligen brinner för innebandyn. Laget vet jag heller inte så mycket om mer än att mina gamla Rökekollegor Mini, Brennet och Jimmy spelar där.

3. Har du hängt med i resultaten från vår serie? Vad tror du om fortsättningen på den?
- Har hängt med lite grann i alla fall. Vet att ni ligger tvåa men att Höllviken leder med ett antal poäng. Jag vet även att där är mycket kvar av serien och allt kan hända!

4. Vilka är dina styrkor som målvakt?
- Sidoförflyttningar, närspelet och möjligheten att kunna läsa spelet snabbt.

5. Vi möttes under försäsongen ute i Råbocka när du spelade i Göinge. Vad minns du speciellt av den matchen?
- Två saker: Tog en straff av Jimmy (som han efter matchen sa till mig var den bästa straffen han någonsin slagit) och att han även blev nollad i matchen, av mig!
Det jag vill glömma är att Brennet gjorde ett par mål på mig och att vi som väntat blev totalt utspelade.

6. Vad har du för egen målsättning med klubbytet?
- Min egna målsättning är att kunna hjälpa laget så mycket jag kan och givetvis att bli en bättre målvakt. Man måste alltid sträva efter att bli bättre!

Så här tycker Conny om sin nya målvakt:
"Tommy är en målvakt som jag har haft koll på under en längre tid. Redan under min tid i Landskrona var jag intresserad av att värva Tommy! När Andy ville lämna truppen så startades sökande efter ersättare och min första tanke var Tommy och eftersom han var intresserad så påbörjades diskussioner mellan Å/K och Göinge. Efter några dagars förhandlingar var alla parter överens och Tommy klar för att bli en i Å/K-truppen!!! En målvakt som har rutin och oerhört hög högstanivå!"

Tommy kommer bära tröja #26 och är spelklar tills omstarten mot Sävsjö 6 januari.
Å/K hälsar Tommy välkommen och hoppas han ska trivas i sin nya klubb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar