söndag 2 december 2012

Inför FC Helsingborg

Arkivfoto: Ronny Olander

Det är inte ofta men nu händer det, superligalaget FC Helsingborg kommer till Åstorp. Det som skall spelas är åttondelsfinalen i Skånemästerskapet. Vi kommer att ställas för en intressant och utvecklande utmaning mot ett av Sveriges bästa lag, som har ambitionen att ta sig till slutspelet våren 2013.

FCH har varit spellediga, men garanterat inte träningslediga, utan de kommer väl förbereda till match och framför allt spelsugna. En av de stora profilerna Linus Nordgren kommer inte att vara med då han är med landslaget för att spela VM. Men det finns många andra spelare att titta lite extra på, Mattias Helgesson, Kevin Björkström samt notoriske poängplockaren Daniel Johnsson som är Helsingborgs poängkung tillsammans med Linus Nordgren. Håll även ett öga på det unga gardet i FCH.

Åstorp har också några profiler som är värda att hålla ett öga på, Henrik Brendheden, Fredrik Persson, Martin Hansson, Anton Tufvesson och två duktiga målvakter. Som nykomling i div 1 ligger vi just nu på en överraskande andra plats. Både Anton Tufvesson, Martin Hansson och Brenheden har spelat för FCH och ställas mot sina tidigare lagkamrater.

I vår senaste match möte vi Engelholm. Där gästande lag bjöd upp till bra innebandy de första två perioderna, för att sedan sätta krokben för sig själv i form av utvisningar och fokus på domarna. Vi höll kylan och fortsatte spela bra innebandy matchen ut och rullade ut Ängelholm sista 10 minuterna. Powerplay spelet gav bra utdelning, snabbt spel och att vi inte släppte spelvändningar gjorde att vi tog hem matchen med 8-1.

I kommande match slår vi verkligen i underläge. Vi får räkna med att FCH kommer att föra matchen och tvinga oss till att ligga rätt i våra positioner. Vi kommer att sälja oss dyrt och jobba stenhårt. Det kommer att bli lärorikt att möta de bästa, framför allt för våra unga spelare. Allt är snabbare och hårdare i superligan. Hoppas se er alla i hallen för att göra denna sällsynta händelse till något extra.

Peter Bengtsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar