torsdag 13 december 2012

Hallå Loman

På lördag åker herrlaget till Husqvarna för att spela årets sista match. Det är ett lag med bra självförtroende efter storseger senast i serien mot FBC Engelholm med hela 8-1. Därefter har man även mött FC Helsingborg i Skm och pressade dom ända fram till slutsignalen.
Vi passade på att ta ett snack med lagets egen lille trollkar Filip Loman.
1. Efter två tuffa matcher på kort tid var det spelledigt förra helgen. Hur är matchformen inför helgen?
- Det ska inte vara något fel på matchformen efter dessa två matcher. Jag tror det var bra att vi fick speledligt i helgen, dels för att vi spela 2 matcher på 4 dagar (betydligt fler för våra junisar) och dels för att vi har lite småskador i laget. Så jag hoppas och tror att vi ska kunna vara i lika bra form som på sistone.

2. Engelholm kunde besegras med hela 8-1 förra omgången. Vad var det som vi gjorde bra i den matchen?
- En otroligt skön och go seger! Jag tycker vi gör en laginsats och ingen faller ur ramen och då är vi väldigt svåra att besegra. Vi spelar bra bakåt och när chanserna kommer framåt så utnyttjar vi dessa på bästa sätt. När matchen är på väg att spåra ur lite och Ängelholm får några utvisningar rycks vi inte med i detta utan dödar matchen i våra powerplay istället.

3. Efter en jämn match mot FCH därefter blev det en knapp förlust. Vad tar man med sig från en sådan match?
- Detta inspirerar förstås väldigt mycket när man får mäta sig med eliten. Vi ska ta med oss mycket dels att vi står upp i 60 minuter och verkligen ger FCH en match ända in till slutsignalen. Vi ska även ta med oss alla fina ord vi har fått av alla möjliga personer, detta stärker oss som lag. Vi bevisar för oss och alla andra att vi är ett stark och svårtslaget lag.

4. Nu är det dags för sista matchen innan juluppehållet. Husqvarna står för motståndet på bortaplan. Dina tankar inför den matchen?
- Det ska bli ett bra avslut innan jul har vi tänkt. Mina tankar är att det kommer bli en väldigt svår bortamatch där Husqvarna kommer sälja sig dyrt. Vi kommer spela på parkettgolv vilket blir en bra uppgift för oss att besegra. Sist vi spela på parkett förlora vi så det är upp till bevis nu. Tycker vi är inne i en bra period, så vi ska gå in med huvet högt och ta de tre poängen. Sen kan vi fira jul med gott samvete.

5. Vad säger du annars om hösten som varit? Tabellen, egna spelet, serien mm?
- Det känns väl som Höllviken redan har säkrat första platsen annars är serien ganska öppen, så det kommer bli en spännande andra del av säsongen. Vi ska försöka vara med att störa så mycket som möjligt där uppe sen får vi se hur långt det räcker när vi summerar säsongen. För egen del finns det mer att hämta men det är bara att jobba på (låter genombrottet göra mina mål). Laget för övrigt känns bra och vi har en bra lagsammanhållning som gör att vi hela tiden bryter barriärer. Kan bara citera Hamrén ” Tillsammans är vi jävligt starka”!

Vi tackar Loman för svaren och hoppas han och laget tar med sig tre poäng hem i bagaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar