måndag 3 december 2012

Förlust mot FC Helsingborg

Mini stod för en fantastisk insats på banan idag.
Arkivfoto: Stefan Peters'en

Det blev förlust i dagens 8-delsfinal i Skånemästerskapen mot Superligalaget FC Helsingborg. Matchen slutade 6-8(2-1,1-3,3-4).

Matchen startade på sämsta tänkbara sätt när FCH tar ledningen efter bara 40 sek. Men det blir en väckarklocka för oss. Vi kommer in i matchen mer och mer. Vi skapar tryck mot FCH's mål och efter 12.39 får vi utdelning när Brennet lurar bort sin back. Han hakar upp Brennet och straffen är given. Den tar Brennet själv hand om på bästa sätt. Och bara minuten senare lurar Fabbe sin back på mittplan. Han skjuter ett skott som målvakten räddar men tar själv hand om returen och nu är vi i ledning. Vi fortsätter att skapa lägen hela perioden igenom. FCH kommer fram och försöker sätta press på våra backar men vi lyckas ta oss ur den gång på gång. Tycker att sett över hela perioden är vi det bättre laget.

Andra perioden börjar som den första. Fast denna gången är det vi som kan göra mål i första bytet. Mackan vinner bollen i hörnet och spelar bakom kassen till Micke. Han slår en långboll mot Brennet som drar till bollen på volley efter studs med en backhand i mål till 3-1. Nu flyttar FCH upp sitt spel och pressar på lite mer. Dom lyckas gå från 3-1 till 3-4 i perioden. Båda lagen har varsitt powerplay utan att få resultat där. Vi har även en straff efter att Mini blivit nerdragen framför mål. Tyvärr missar vi den chansen.
Denna perioden tillhör FCH lite mer men vi är fortfarande med i matchen på ett bra sätt. Vi kontrar effektivt och har ett antal bra målchanser även nu. Försvarsmåssigt är vi också mycket bra trots 3 insläppta.

I tredje perioden fortsätter FCH sin höga press från dom två första och efter 4 minuter får dom tag i bollen i vårt hörn. Bollen går upp till en av deras backar som sätter ett slagskott i bortre krysset. Men vi lyckas ta oss tillbaka in i matchen igen. Och efter 7.36 gör Tuve 4-5 när han drar iväg ett skott som styrs in av en motståndarklubba. Men minuten senare har FCH återigen en tvåmålsledning. Trots det reser vi oss igen. Jonas tar en offensiv utflykt och testar med ett dragskott lite från distans. Bollen sitter perfekt i bortre gavlen och det står nu 5-6 på tavlan. Spelet böljar lite fram och tillbaka efter målet. Båda lagen skapar målchanser men det är också två bra målvakter vi får se idag (Andy i hemmakassen). Men i den 15:e minuten uppfattar Mackan en situasion snabbt när han slår igång ett frislag direkt till Brennet som står i slottet och sätter dit bollen till 6-6. Dessvärre kan FCH göra 6-7 nästan direkt efter och även 6-8 när vi har tilldömts en mycket tveksam utvisning. Vi gör en ansats att komma ikapp men vi kommer inte närmare trots flera bra lägen och även spel med 6 man på banan i slutet. FCH vinner med 6-8.

Sett över hela matchen tycker jag vi står upp mycket bra. Vi skapar minst lika mycket lägen framåt som dom gör. Men i vissa situationer märks deras spetskompetenser lite extra.
Vi har återigen en fantastisk inställning och krigar matchen igenom.
Ett stort beröm till alla spelare men måste ändå nämna gamla FCH:arna Mini och Brennet som är otroligt bra idag.

Vill även rikta ett stort tack till föreningen och publiken som gjorde det till den publikfest det blev.

Brennet sätter iskallt sin straff till 1-1.