fredag 16 november 2012

Vinst mot Landskrona

Brennet stod för fem nya poäng idag. Bra uppbackad av hela förstakedjan.
Arkivfoto: Ronny Olander

Det blev vinst i dagens match mot Landskrona. Slutsiffrorna skrevs till 8-5(2-2,3-2,3-1).
Matchen startade på bästa sätt för oss. Landskrona anfaller när Mini bryter bollen och med en backhandsvolley slår fram bollen längst sargen till Brennet. Han håller i bollen och skapar sig en liten yta och det räcker. Han drar iväg ett dragskott som sitter perfekt i första krysset. Och då står klockan bara på 31 sek. Men Landskrona tar sig tillbaka in i matchen när man 4.37 kvitterar till 1-1. Matchen är jämn och bra med målchanser på båda hållen men det är Landskrona som tar ledningen efter 14.13 när dom lyckas checka till sig bollen bakom vårt mål. Dom fortsätter sin höga press och ger oss lite bekymmer men efterhand så tar vi oss ur den bättre och bättre. Och när klockan står på 19.28 trycker Mini in en retur från Brennet i första krysset. Perioden slutar 2-2. Det är en period där båda lagen vill framåt och skapar lägen. Men båda målvakterna(Pada för dagen i Å/K) är mycket bra och gör ett antal fina räddningar.

Det höga tempot finns med in i andra perioden också. Matchen svänger fram och tillbaka men det är återigen Landskrona som tar ledningen när dom bryter ett uppspel och kan komma tre mot två efter 5.45. Nu är Landskrona lite hetare än oss men efter 9.29 kliver Brennet fram igen. Fidde vinner fram bollen längst sargen till Brennet som tar sig in i slottet och smäller upp bollen i första krysset igen. Nu väger matchen över lite mer åt vårt håll. Vi skapar ett antal lägen och efter 15.32 tvingas Landskrona dra på sig en utvisning när Mackan kommer i ett bra läge. Vi får igång ett bra rull i powerplayet och efter ca en minut slår Jimpa en genomskärare till Tuve som rakar in bollen i öppen kasse. Och bara minuten senare ökar Pontus på till 5-3 med sitt första a lagsmål. Återigen är det Brennet som noteras för assisten. Men Landskrona håller sig kvar i matchen och tvingar Pada till några fina räddningar men när Landskrona förvaltar ett frislag på mittplan mitt i byten för båda lagen så kan han inte stå emot. Perioden slutar med ledning för oss fast bara med 5-4.
Ju längre perioden går så känns det som vi tar tag i matchen mer och mer. Men i denna serien kan man aldrig känna sig säker. Landskrona får vittring inför tredje med sitt sista mål.

Det är också dom som börjar bäst i tredje perioden. Dom trycker ner oss och har bollar både i stolpen och i ribban. Pada gör även nu några fina räddningar. Men vi tar oss in mer och mer och efter 4.02 styr Brennet in sitt tredje mål för kvällen. Fidde skjuter ett skott från mitten som han styr in lågt brevid deras målvakt. Men Landskrona fortsätter att kämpa. Och 11.29 gör dom 6-5 när deras spelare bryter in från kanten och sätter bollen. Matchen står och väger lite nu. Båda lagen skapar lägen utan att få utdelning. Efter en timeout från Landskrona med 2.30 kvar på klockan tar dom ut sin målvakt. Dom rullar runt bollen men utan att skapa någon jätteklar målchans. Det är istället Tuve som bryter bollen i egen zon. Han driver upp bollen och droppar den till Mini. Han sätter tillbaka bollen till Tuve som kan slå in bollen i öppen kasse. 7-5 med minuten kvar att spela. Landskrona fortsätter utan målvakt men återigen bryter vi bollen. Denna gången är det Fidde som håller i den lite på mittplan. Han passar Tuve som står mitt i slottet och sätter sitt andra mål i öppen kasse och spikar slutresultatet till 8-5.

Detta är en mycket underhållande match. Båda lagen vill spela en offensiv innebandy och tempot är bra hela matchen. Landskrona skapar mycket men idag är Pada en av våra bättre spelare. Brennet kliver fram när det behövs som mest idag med. Det är han som visar vägen i matchen och också han som gör det viktiga första målet i tredje när vi varit nertryckta i periodstarten. Mini höjer sitt spel idag med. Skönt att se radarparet Fidde och Mackan som är mycket bra defensivt idag med. Idag tog även våra 97:or Pontus, Fabbe och Niko för sig bra.
Nästa lördag väntar serieledande Höllviken på bortaplan.