fredag 30 november 2012

Vinst mot FBC Engelholm

Jimpa, som med sina 4 poäng, gjorde en mycket bra match.

Det blev vinst i Fredagens derby mot FBC Engelholm. Matchen slutade hela 8-1(2-1,2-0,4-0).
Engelholm satte tonen i matchen redan första bytet. Bara 25 sek in tog dom sin första utvisning. Tyvärr lyckades vi inte göra mål utan deras målvakt stod för ett antal mycket bra räddningar. Spelet är ganska jämt efter det. Men efter 13.35 är det vi som tar ledningen och vid det här laget är det rättvist. Niko får bollen längst sargen. Han vänder snyggt bort sin spelare och slår in bollen till Jimpa. Han skjuter ett skott som tar på målvakten och studsar ut till Tuve. Han gör inget misstag utan trycker upp 1-0. Vi fortsätter därefter att spela bra. Därför är det lite typiskt att Engelholms reducering till 1-1 är en slumpboll från mitten som en skymd Pada inte klarar rädda. Efter målet är det vi som för spelet. Engelholm tvingas ta en utvisning och får jaga mycket. Vi rullar på bra i powerplay men även denna gången blir vi mållösa. Men strax efter åker på nytt en Engelholmsspelare ut. Denna gången för protest. I powerplayet spelar Tuve, som vunnit tillbaka bollen på vår planhalva, upp bollen till Mini i hörnet. Han slår vidare till Jimpa bakom kassen. Jimpa försöker gå in framför men när försvararen stänger levererar han bollen till Brennet. Och när han tar ett par steg in i banan så hittar han en lucka vid första krysset. 2-1 på tavlan med bara 12 sek kvar att spela.
Det känns som ju längre in i perioden vi kommer desto mer tar vi över spelet. Vi försvarar oss mycket bra. Täcker skott och jobbar hårt i egen zon. Trots att Engelholm försöker sätta press på oss högt i vår zon när dom tappat boll lyckas dom inte skapa jättemycket chanser. Dom skotten som går igenom vårt försvar tar Pada som utstrålar ett härligt lugn och självförtroende just nu. Framåt rullar vi på bra och har några bra lägen.

Andra perioden startar lite mer avvaktande. Vi rullar mycket boll och har ett stort tålamod. Det lönar sig också efter 5.35 när Igge hittar Tuve med en diagonalpass. Tuve sätter enkelt sitt andra mål för kvällen. Och direkt därefter kan vi utöka ledningen till 4-1. Mackan skjuter ett skott som täcks. Då dyker Möller upp och snor bollen och trycker in den. Vi drabbas senare i perioden av två utvisningar som vi klarar av att försvara oss mot på ett mycket bra sätt.
Liksom i första spelar vi mycket bra defensivt i andra perioden. Vi äger spelet till stor del och spelar metodiskt. Engelholm får ta sina avslut från lägen som vi styrt ut dom till och där gör man inte mål på Pada ikväll.

Tredje perioden börjar på samma sätt. Vi äger bollen mycket och Engelholm känns tröttare ju mer matchen går. Vi utökar vår ledning till 5-1 redan efter 3.21. Jimpa bryter bollen i egen zon och hittar fram till Loman som kommer fri mot målvakten. Han är kylig och drar målvakten och chippar in bollen vid stolpen. Vi kontrollerar spelet och Engelholm börjar spela både tuffare men framför allt fulare. Och efter 9.30 åker en av deras spelare ut. Han ilsknar till och säger något till domaren vilket resulterar i ytterligare en utvisning. Vi rullar på i vårt Powerplay och när Brennet tar fart i egen zon med bollen hinner inte deras spelare med utan åker ut även han. Nu får vi spela 5 mot 3 och det gör vi mycket bra. Första målet kommer från Jimpa, som från svår vinkel kan slå in bollen under deras målvakt, på en pass från Brennet. Strax därefter i fortsatt spel 5 mot 3 kommer nästa mål. Mackan skjuter ett skott som studsar på lite ben framför mål och in. Återigen är det Brennet som står för assisten. I spel 5 mot 4 drar återigen Engelholm på sig en utvisning. Och återigen är det Brennet som spelar fram Mackan till ett mål. Mackan sätter 8-1 in vid stolpen med ett direktskott. Efter det lugnar spelet ner sig lite. Engelholm kommer igentligen aldrig nära att börja hämta ikapp utan vi är fortsatt mycket bra defensivt. Det blir inga fler mål i matchen utan vi kan vinna med 8-1.

Detta var en mycket bra match från vår sida. Vi har med oss samma energi i vårt spel som vi hade mot Höllviken. Pada är i en mycket bra form för tillfället. Vår defensiv är i princip felfri matchen igenom.
Framåt skapar vi många lägen och utnytjar våra numerära överlägen i tredje perioden på ett mycket bra sätt. Återigen är det hela laget som står upp tillsammans och alla förtjänar beröm.
Roligt att se mycket folk som vanligt på läktaren. Ni betyder mycket för laget med ert stöd.
Nu väntar en 8-delsfinal i Skånemästerskapen på måndag mot självaste FC Helsingborg i Åstorps Sporthall. Matchstart är 19.00.