torsdag 15 november 2012

Motståndarkoll med Patrik Johansson

Patrik Johansson är den tränare som var med och lyfte upp laget från lägre divisioner ända upp till allsvenskan. Han är nu inne på sin andra säsong i sin andra sejour i klubben. Vi passade på att ställa lite frågor till honom inför matchen på fredag.

1. Ni har fått en bra start på serien. Vad är det som fungerat bra för er?
- Hittills har vårt försvarsspel varit väldigt stabilt. Även vår förmåga att höja oss i avgörande lägen har varit bra, förutom nu senast mot Munka.

2. Ni kom ju från allsvenskan ifjor. Vad är största skillnaderna mellan serierna tycker du?
- Det är ganska mycket som skiljer faktiskt. I allsvenskan är det betydligt mer struktur i spelet, spelarna är generellt sett bättre tränade och mer taktiskt utvecklade. Sen går allting minst ett snäpp snabbare och man straffas betydligt hårdare vid enkla misstag. Som sagt, det skiljer en hel del.


3. Hur ser er trupp ut jämfört med ifjor?
- Vi har tappat en del etablerade spelare som Fredrik Glans, Björn Lundgren, Andreas Svensson, Tim Roth och André Rosengren. Sen har vi fått in några spelare utifrån, samt fyllt på med spelare från juniorlaget och Falken. Truppen är bredare, men mer oerfaren i år.


4. Vi möttes i Båstad där ni gick segrande ur matchen på straffar. Hur tror du matchen kommer se ut på fredag? Vad vet du om årets ÅKIBS?
- Matchen i Båstad är inget som jag räknar. Jag tror att det kommer att bli en spännande och underhållande match med två lag som vill spela en positiv innebandy. Förmodligen kommer det bli en jämn tillställning ända in på slutet. Jag har sett Å/K vid ett par tillfällen i år och jag tycker ni har en bra mix på rutinerade spelare i kombination med talangfulla yngre förmågor.


5. Ni förlorade, liksom vi, senaste matchen. Hur såg den matchen ut?
- Det var en match där vi omgående tog tag i taktpinnen men där vi hade väldiga problem att göra mål. Munka spelade ett tight och uppoffrande försvarsspel som vi inte fick hål på. Vi borde ha gjort några fler mål i de två första perioderna men när vi inte gjorde det så växte kammen på Munkaspelarna och till slut stod dom som segrare.

6. Vilken är er målsättning i år?
- Vi har en prestationsbaserad målsättning som bl a innebär att vi ska utveckla individen med allt vad det innebär. Vi ska även utveckla vårt anfallsspel. Någon resultatbaserad målsättning har vi inte mer än att vi ska ge oss själva chansen att vinna varje match.

Vi tackat Patrik och önskar dom välkomna till Åstorp på Fredag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar