onsdag 28 november 2012

Motståndarkoll inför FBC Engelholm

Vidar är en mycket aktiv och engagerad coach.

FBC Engelholm har många kända ansikten i laget men mest välkänd av dom alla är nog tränare Vidar Jonsson Wallin. Efter att ha varit tränare för både FC Helsingborg och Pixbo i SSL har han denna säsongen valt att träna Engelholm. Ett lag som trots stora spelarförluster under sommaren besitter ett antal mycket duktiga spelare. Vi passade på att kolla läget med Vidar inför Fredagens derby i Åstorps Sporthall.

1. Ni har haft lite blandade resultat i inledningen av serien. Vad är det som ni gjort bra respektive sämre?
- Vi har varit väldigt bra när vi insett våra begränsningar och styrkor, och mindre bra när vi nonchalerat dem.

2. FBC Engelholm har inför året haft stor omsättning i spelar och ledartruppen. Hur har det påverkat?
- Självklart har det påverkat vår resa, många nya spelare och ledare innebär att man startar på ruta ett. Jag tycker dock spelarna har tagit till sig många av mina idéer hittills, men som oftast tar det 1-2 år innan tränaren har satt sin prägel på laget.

3. Vad har ni för målsättning med denna säsongen?
- Nu när Höllviken har "dödat" serien så handlar det om att se till att FBC Engelholm befinner sig i denna serie nästa säsong också.

4. Vad vet du om fredagens motståndare Åstorp/Kvidinge?
- Ganska mycket! De har en väldigt engagerad och ambitiös tränare i Conny. Många rutinerade spelare som håller en oerhört klass för denna serie plus att de har många "coming stars" som kommer bli spännande att följa i framtiden.

5. Du har ju varit tränare länge och på högre nivåer tidigare. Hur tycker du innebandyn har utvecklats? Vad är dom största skillnaderna mellan SSL och Div 1?
- Den största utvecklingen har skett på spelarnas fysiska nivå, idag håller samtliga elitspelare en hög fysisk status. Taktiskt tycker jag innebandy ligger på en relativt likartad nivå som den gjorde i början av min karriär, det vill säga att den defensiva innebandyn fortfarande är den mest effektiva. Den största skillnaden mellan divisionerna är att på Div 1-nivå är utbildning ett centralare ord än taktik och strategi.

Vi tackar Vidar för svaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar