fredag 9 november 2012

Förlust mot Lagan

Mini gjorde en stabil insats idag
Arkivfoto: Stefan Peters'en

Det blev förlust i dagens bortamatch mot Lagan. Slutresultatet skrevs till 8-7(2-3,2-2,4-2).
Matchen startade i ett högt tempo. Den lilla hallen med parkettgolv gjorde att det blev många täta dueller. Lagan tryckte på från start men vi växte in i matchen. Det var också vi som kunde ta ledningen efter 6.17 då Micke drog iväg ett skott från mitten som målvakten släppte retur på. Brennet stod parkerad på rätt ställe och slog in bollen med ryggen mot målet. Och redan i bytet efter kom nästa mål. Jonas och Igge bollar på backplats. Sedan hittar bollen upp till Loman som direktskarvar bollen vidare till Jimpa framför mål. Målvakten räddar första skottet men Jimpa slår in returen själv. Dessvärre gör Lagan mål direkt i bytet efter. Men bara minuten senare snor Loman bollen från deras back. Han slår in bollen till Jimpa som sätter bollen högt på målvakten. Men Lagan lyckas göra ett mål till innan pausen på en spelvändning.

I andra perioden tar vi tag i spelet. Vi håller bollen mycket och Lagan får lite problem att hänga med i tempot och börjar komma sent i närkamperna. Detta resulterar i utvisningar för Lagan första boxplayet klarar dom men andra läget lyckas dom inte stå emot. Mini släpper ut bollen till Brennet som drar in bollen lågt vid första stolpen. Efter målet kontrollerar vi spelet och har ett antal lägen att göra 5-2 men deras målvakt spelar mycket bra. Och efter halva matchen lyckas en av deras spelare komma först på en boll framför vårt mål. Han slår in bollen till en fristående spelare som kan sätta den i öppen kasse. Och bara ett par minuter lyckas dom även göra 4-4 på ett skott från slottet. Men bara halvminuten senare hittar Jimpa Tuve med en diagonalpass högt upp i banan. Tuve tvekar inte utan skjuter direkt och högt i målet. 4-5 blir också resultatet efter andra perioden trots stort spelövertag för oss.

Tredje startar bättre för Lagan. Dom är mycket mer aggressiva och efter 3.40 kommer reduceringen. Och efter 6.14 tar Lagan ledningen för första gången i matchen då dom bryter bollen högt. Men vi reducerar strax efter. Jimpa slår ner bollen i hörnet till Mini som slår in bollen framför mål. Där finns Brennet som slår in bollen på volley. Matchen står och väger efter det. Men det är vi som återigen kan ta ledningen. Mini spelar vägg med Brennet som får tillbaka bollen nära deras målvakt men med en snabb dragning så kan han lägga in bollen under honom. Men återigen kommer Lagan ikapp och det står nu hela 7-7 på tavlan. Matchen böljar fram och tillbaka. Men dessvärre är det Lagan som kan göra nästa mål efter 14.19. Vi pressar på resten av matchen men trots spel i både 5-4 och 6-5 så lyckas vi inte göra fler mål.

Vi spelar bra i två perioder denna kvällen. Sista perioden slår vi bort lite viktiga bollar på mittplan och bjuder därmed Lagan på lite enkla spelvändningar. Lagan är väldigt aggressiva hela matchen och spelar lite mer desperat än oss därför vinner dom idag.
Nu laddar vi batterierna till nästa match som är på Fredag när Falcons kommer på besök till Åstorp.