söndag 25 november 2012

Förlust mot Höllviken

Pada svarade för en mycket bra match idag.

Det blev förlust i Lördagens svåra bortamatch mot Höllviken. Matchresultatet skrevs till 5-3(2-1,1-1,2-1).

Första perioden börjar direkt i ett högt tempo. Höllviken har lite mer boll än oss men vi är farliga i våra omställningar. Vi låter dom spela runt i vår zon utan att dom lyckas skapa några riktigt farliga chanser. Därför känns det lite snöpligt när deras poängkung lyckas göra 1-0 efter 9.02 på ett dragskott. Vi har bla haft en boll i stolpen innan dess. Men direkt efter deras ledningsmål slår Mackan en perfekt långboll mot Brennet som är på väg igenom. Deras back håller i Brennet och domaren tar en utvisning. Mindre än minuten in i powerplayet får Brennet bollen av Mackan. Han kliver in i banan och trycker upp bollen i krysset. Matchen fortsätter på samma sätt. Höllviken har mycket boll men utan att komma in på vårt mål riktigt. Men ändå är det dom som åter tar ledningen efter ett frislag i vår zon.
Det blir inga fler mål i perioden utan resultatet är 2-1.

Andra perioden fortsätter på samma sätt. Höllviken har mycket boll men vi är fortsatt farliga i våra spelvändningar. Men efter 6.48 får Höllviken ett gyllende läga att öka på sin ledning när Loman blir utvisad. Men istället är det Brennet som bryter bollen på mittplan. Han transporterar ner bollen i deras hörn. Sedan lyckas han trockla sig in i banan igen. Han tar sig runt deras försvarare och kan hänga 2-2 med ett välriktat skott.  Vi saknar många spelare från förra matchen idag vilket gör att vi får spela vissa spelare väldigt mycket. Tröttheten börjar smyga sig på oss efterhand. Det är på ett eget misstag som Höllvikens Joon Berggren får bollen till skänks i slottet. Där gör han inget misstag utan sätter 3-2. Ju längre perioden går desto tröttare blir vi och Höllviken tar över mer och mer. Men vi står emot ändå mycket tack vare väldigt hårt jobb i defensiven och ett väldigt bra målvaktsspel från Padas sida.

Början av tredje perioden ser ut på ungefär samma sätt. Höllviken har mycket boll och vi försvarar heroiskt. Men ungefär halvvägs in i perioden utnytjar pånytt Joon ett eget misstag och kan snyggt göra sitt tredje mål för kvällen. Vi går ner på folk och tar oss sakta men säkert in i matchen igen. Och efter 15.09 kommer reduceringen. Pada tar en boll och ser Tuve som dragit iväg på djupet. Han lurar backen lite med en löpning åt sidan för att sen skära in bakom densamme. Pada fattar vad han tänker göra och kastar ett långt utkast som Tuve slår på volley upp i nätaket mycket snyggt. Nu blir det lite nerv i matchen igen. Höllviken drar sig lite omedvetet hem och vi skapar ett antal bra lägen till kvittering. Och med minuten kvar tar vi ut målvakten och spelar 6 mot 5. Men dessvärre är det Höllviken som får tag i bollen och kan göra 5-3 vilket blir slutresultatet.

Vi gör en riktig kämparinsats idag. Det är många spelare som förkänar beröm idag. Simon Anderssson, född -96, gör sin första a-lagsmatch och gör det mycket bra. Våra backar, Mackan, Mike, Dennis och Igge kämpar oerhört hårt i egen zon matchen igenom. Brennet jobbar ännu hårdare än vanligt över hela planen och kan göra två nya mål idag. Tuve och Loman jobbar med väldigt hårt över hela planen. Dessutom gör våra centrar Jimpa och Möller det väldigt bra i egen zon och låser av mycket passningsvinklar. Inte minst Pada förkänar beröm idag. Han gör väldigt många bra räddningar idag. Ja det blev visst hela laget!!
Det kändes som vi blev lite för tunna idag med så många viktiga spelare borta. Mot slutet när vi skulle jaga kvittering var det många trötta spelare i Å/K lägret. Men vi visar för oss själva att vi kan stå upp mot bra lag även med viktiga spelare borta.

Nu väntar ett nytt riktigt roligt derby nästa omgång när FBC Engelholm ska gästa oss på fredag.