onsdag 17 oktober 2012

Vinst mot Lugi

Brennet hade all anledning att le idag. Med sina sex poäng (4+2) blev han utsedd till matchens lirare.
Arkivfoto: Stefan Peters'en

Det blev vinst i dagens 16-dels final av Skånemästerskapen. Lugi kunde besegras med siffrorna 12-2(4-0,2-0,6-2).

Matchen startade i ett högt tempo och redan efter 02.24 kunde vi ta ledningen när Tuve fick tag i bollen i slottet. Han drog över den på backhand och la in den i öppen kasse. Sen hände något som hemmapubliken inte är vana vid. Vi gjorde nästa mål på en frislagsvariant från hörnet. Det var Victor som hittade Brennet och då brukar det ju bli mål. När klockan stod på 15.26 var det dags för nösta 97:a att hamna i protokollet. Brennet slog en diagonalpass till Fabbe som inte tvekade utan satte bollen säkert i målet med ett direktskott från slottet. Och 19.58 kom det fjärde målet i perioden. Mini uppfattade att alla Lugispelare sprang och bytte när vi fick frislag i egna hörnet. Han la upp bollen direkt och slog en lång pass upp till Brennet som hängde kvar på deras planhalva. Han placerade in bollen snyggt under målvaktens ben.
Trots att vi inte släppte in några mål i denna perioden släppte vi till några chanser som Pada fick rädda. Vi slarvade i vårt spel med väldigt mycket bolltapp och felpass. Något som fick rättas till inför andra.

Andra perioden blev också mycket bättre bakåt från vår sida. Vi var nogrannare över hela plan också och efter 07.17 kunde vi åter göra mål. Efter snyggt spel såvar det tillslut Fabbe som hittade Brennet på bortre. Han i sin tur lirkade ini bollen under målvakten. När sen deras spelare i frustration slog klubban i sargen fick vi chansen i powerplay. Väl där kunde Mackan stänka dit 6-0 efter en snygg genomskärare av Mini.
I andra perioden kontrollerar vi spelet väldigt bra. Vi släpper tex bara till 2 skott på Pada och det är gamle Å/K bekantingen Becke som har båda.

I tredje perioden stuvar vi om lite i kedjorna. Vi spelar bla med en hel kedja med spelare födda 97. Jimpa flyttas in med Brennet och Mini och det är också han som får göra nästa mål i matchen. Brennet bågar in och hittar Jimpa på bortre. Bollen glider lite ur vinkel men Jimpa drar bak den och kan lyfta in bollen med en backhand i nättaket. 09.54 stänker Mike in sitt första mål i matchen. Hannes jobbar till sig bollen i offensiv zon och hittar Mike fri framför målvakten.
Nästa mål sköter Dennis själv. Han tar bollen i egen zon och sätter fart framåt. Väl inne på Lugis planhalva drar han iväg ett dragskott som letar sig in under målvaktens arm. Då slår nästa Lugispelare klubban i sargen och blir även han utvisad. Denna gången är det ombytta roller i powerplayet då Mackan hittar Mini som sniter in köksvägen och gör 9-0. Dessvärre för Padas del kommer en educering när vi slarvar vid ett eget inslag från hörnet och serverar en Lugispelare mitt framför Pada. Efter 18.38 gör sedan Brennet sitt fjärde mål för dagen. Jimpar släpper ut bollen till honom och Brennet drar iväg ett stenhårt dragskott i bortre. Med mindre än en minut kvar på tavlan kan Lugi göra ett mål till när dom har ett frislag framför kassen. Men Mike vill ha sista ordet i matchen. Återigen är det Hannes som tar fram bollen till honom och återigen sitter bollen i nättaket.

Detta var en stabil seger från vår sida. Vi visade rätt inställning trots att Lugi kommer från div 3 och det är därför vi vinner matchen. Det var många spelare som gjorde stabila insatser idag. Nu väntar självaste FCH i nästa runda. Givetvis en riktigt rolig utmaning som vi kan bjuda vår fantastiska publik på.

Vill även ge dagens domare Kevin Cardell och Jesper Land'en ett stort plus.