fredag 12 oktober 2012

Vinst mot Lönsboda

Matchens gigant Brennet med hela fem poäng på kontot(skulle dessutom varit sex poäng).

Arkivfoto: Roger Nielsen

Det blev vinst i dagens match mot Lönsboda med 7-6(2-1,4-2,1-3). Men det satt hårt inne. Tuves avgörande mål kom 19.58 i sista perioden.

Matchen började bra från vår sida. Mackan drar iväg ett dragskott från sin backplats redan efter två minuter som kan leta sig in. Efter det tillåts Lönsboda ha boll men utan att komma in på vårt mål. Lite ologiskt kommer därför 1-1 efter 6.25. Perioden fortsätter på samma sätt. Vi spelar bra och håller Lönsboda från vårt mål samtidigt som vi skapar en del chanser framåt. Och när en av deras backar slår en felpass in i mitten och Brennet kan snappa upp bollen är det ny ledning. Han håller iskalt in bollen och går runt målvakten och lägger in bollen under honom.

Andra perioden startar mycket bra från vår sida. Redan efter 1.16 får Mackan bollen av Brennet på mittplan. Han gör som i första perioden och testar ett dragskott. På nytt letar sig bollen in bakom målvakten. Bara kort tid därefter får Brennet fram bollen till Möller som tar vägen in framför mål och lyckas trä in bollen via målvakten. Kort därefter drabbas Lönsboda av en utvisning. Då visar Brennet upp sig igen. Han suger in bollen i hooken och drar iväg i en båge. Sedan smäller det till i krysset och 5-1 är ett faktum. Lönsboda tar timeout för att samla styrkorna men bara dryga minuten senare utökar vi ledningen till 6-1. Jimpa petar bollen i ett frislag till Tuve som prickskjuter in bollen via stolpen.

Men nu börjar Lönsboda ta sig in i matchen. Reduceringen kommer efter 7.59 när en av deras spelare tar avslut från kanten. Lönsboda drabbas lite senare av en ny utvisning. Men dessvärre kan vi inte utnytja den och strax efter blir Brennet utvisad. Vi klarar av boxplayet bra och har även ett mycket bra läga men bollen går över. Men Lönsbodas reducering kommer innan perioden är över ändå och 6-3 är paussiffrorna inför tredje.

Vi pratar i paus om att inte låta Lönsboda få initiativ i matchen men nästan direkt på tekning lyckas dom göra 6-4 och det är match igen. Lönsboda pressar på och vi får mest försvara oss. Vi håller tätt fram till 15.03 då en Lönsbodaspelare snappar åt sig bollen lite turligt efter ett inslag i vårt hörn. Lönsboda fortsätter att trycka på för kvittering.Vi tar timeout för att pusta ut i deras press men med mindre än två minuter kvar kommer 6-6 på ett skott från dålig vinkel.

Nu kan man tro att vi skulle lägga oss ner platt men så sker inte. Båda lagen vill verkligen vinna matchen. Men idag är det vi som har marginalerna med oss. Med bara sekunder kvar drar Brennet iväg ett skott som målvakten lämnar retur på. Tuve ,som smögit upp på bortre, lyckas slå in returen under målvakten när klockan står på 19.58....

Det blev spännande värre idag. Vi spelade bra i första halvan av matchen. Men Lönsboda krigar verkligen på hela matchen och ger sig aldrig trots underläge 6-1. När dom trycker på som mest idag saknades Mini otroligt mycket på planen. Vi blir ängsliga och lite rädda. Därför är det ännu skönare att vi ändå lyckas vända tillbaka matchen till en vinst.

Nu väntar Slätafly nästa omgång. Det kommer finnas platser i bussen för supportrar om man är intresserad. Mer info kommer i veckan.