torsdag 25 oktober 2012

Motståndarkoll med Fredrik Ahlin



På fredag är det dags för en av årets höjdpunkter i Åstorps Sporthall. Munka Ljungby kommer på besök. Ett möte som berör många och som alltid lockar en stor publik.
Munka har inte riktigt fått den starten man hoppades på. Efter förlust i sudden mot Engelholm och vinst senast mot Husqvarna står man på 4 poäng. Men Munka är ett lag som har hög kvaliteé i laget och som dessutom slagit oss två ggr i år. Vi tog ett snack med, för året, hemvändande tränaren Fredrik Ahlin inför mötet.

1. Grattis till segern senast. Första trepoängaren som hamnade på ert konto. Vad beror den skrala poängskörden innan dess på?
- Tack för det! Naturligtvis så känns väl fyra poäng skralt. Ska dock komma ihåg att serien är lång och att vi har en tuff inledning. Förklaringen ligger väl i att vi har haft bra motstånd, inte kommit upp i nivå samt till skillnad från tex Å/K inte haft marginalerna med oss.

2. Ni hängde med i toppen länge ifjor. Är det stor skillnad på serien i år tycker du?
- Serien känns på något sätt mer oviss än på länge. Svårt att förutspå hur matcherna kommer att se ut eller sluta. Tycker att det är många lag som överraskat både positivt och negativt så här långt. Men som sagt är serien lång och jag tror det dröjer 7-8 omgångar innan vi kan se några riktiga tendenser hur serien ska gestalta sig.

3. Hur har det sett ut med eran trupp inför året? Några nya resp tappade spelare?
- Vi har en del nytt vilket kändes nödvändigt då truppen var i minsta laget förra säsongen. Vi har också lyft upp en del egna unga spelare samt tagit in ett par yngre utifrån för att få lite åldersmässig balans. Tappet ligger främst på centerpositionen där både Emil Svensson och Linus Ljundahl valt spel med moderkubben Hjärnarp. Lägg till att Anders "Babs" Nilsson är borta en tid med knäskada.

4. Vad har ni för målsättning med årets säsong?
- Vår målsättning håller vi inom gruppen men naturligtvis går vi in med målsättningen att vinna varje match. Matchen på fredag mot Å/K är inget undantag.

5. Hur känns det att åka till Åstorps Sporthall på fredag?
-Att åka till Sporthallen i Årstorp är alltid inspirerande. Inte för att hallen håller någon högre standard snarare tvärt om. Inspirationen ligger mer i att Å/K alltid har ett bra lag och en härlig publik. Matcherna brukar vara jämna och hålla en hög nivå.

Vi hälsar Fredrik och hans Munka välkomna på fredag och ser fram emot en bra match.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar