tisdag 16 oktober 2012

Hallå Tuve

En glad Tuve efter segern i Fredags.

Det var Tuve som frälste laget och publiken i Fredags med sitt sena mål. På Onsdag är det redan dags för ny match när LUGI kommer på besök i Skånemästerskapens 16-dels final. Förra året föll vi snöpligt mot Skurup i Skm något som vi inte vill ska upprepas. Vi tog ett snack med Tuve för att kolla känslorna efter segern och även inför matchen mot LUGI.

1. Det blev vinst i slutsekunderna senast. Hur skönt va det att slå in bollen?
- Det var en riktigt skön känsla att få in bollen, speciellt när det bara var två sekunder kvar.
Det var mer en enorm lättnad eftersom vi höll på att tappa en säker vinst om man ser till hur första halvan av matchen såg ut.

2. Vi spelade bra i första halvan av matchen. Varför tror du vi tappade ledningen?
- Jag tror vi höll på att tappa matchen framför allt för att Lönsboda fick in två billiga mål i slutet av andra perioden (så det stod 6-3 istället 6-1) som gjorde att de kände att de fick kontakt igen. Dessutom reducerade Lönsboda ytterligare en gång direkt i tredje vilket gjorde att vi inte vågade lika mycket. Vi slog bara långbollar och vi vågade inte hålla i bollen när vi väl fick tag i den. Sen i takt med att vi blev trötta kom de ifatt till 6-6 med bara några minuter kvar! Fast det sluta rätt bra trots allt...

3. Ni i er femma har spelat bra och också fått utdelning. Hur trivs du i din omgivning?
- Jag trivs riktigt bra. Vår femma har fungerar riktigt bra med rutinerade Jimpa som hittar mig med fina passningar hela tiden. Dessutom har vi Igglund och Jonas där bak som vinner de flesta närkamperna, och med en lurig Loman där framme kan allt hända.
Vår femma har faktiskt hållit nollan de två senaste matcherna, men framåt hade vi kunnat spela lite bättre och göra en hel del mål till, framför allt jag..

4. Nu är det Skånemästerskapen som gäller på onsdag. Lugi som till vardags spelar i div 3 står för motståndet. Förra året åkte vi ut i en liknande match mot lägre rankat motstånd. Hur ska vi spela för att vinna nu?
- Det gäller bara att ha tålamod och undvika kontringar emot oss så kommer det bättre laget vinna i längden!

VI tackar Tuve för svaren och hoppas det blir fler matchvinnande mål från hans klubba i vinter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar