fredag 26 oktober 2012

Förlust mot Munka Ljungby

Igglund gjorde ett bra inhopp i dagens match.

Det blev förlust i fredagskvällens derby mot Munka. Matchen slutade 4-6(1-3,2-2,1-1).

Munka får en bra start när dom redan efter 2.42 tar ledningen. Dom bryter bollen på mittplan och en av deras spelare kommer fri. Han drar iväg ett hårt dragskott i ribban. Bollen studsar ner i marken, domaren står bra placerad och dömer in den. 4.20 utökar dom ledningen med ett skott från slottet som ställer Pada helt. Men vi jobbar oss in i matchen och kan reducera genom Brennet efter 07.35. Mini sätter press högt på en av deras backar och vinner bollen. Han spelar fram Brennet som kommer fri lite från kanten. Brennet är iskall och rundar Munkas målvakt. 1-2 och det är match igen. Men Munka kan dessvärre utöka sin ledning innan pausen på deras 4:e och sista skott den perioden.

Andra perioden spelar vi upp oss lite. Och 05.13 är det återigen Mini som kan hitta Brennet framför deras mål. Där gör han inga misstag och det står 2-3 på tavlan. Mindre än minuten senare får vi en kontring. Tuve driver upp bollen och hittar in till Loman. Han får lite konstig träff på skottet och det letar sig in mellan benen på deras målvakt. Men så får Munka ett frislag en bit in på vår planhalva. Och en pet och ett skott senare står det 3-4 på tavlan. Vi fortsätter att spela ok framåt. Dock utan att få utdelning. Vi är lite för bekväma idag för att göra det sista lilla skitjobbet som krävs. Och 13.18 kan Munka utöka sin ledning till 3-5 när bollen letar sig fram till en av deras spelare i slottet. Vi håller mycket i spelet resten av perioden utan att skapa jätteheta chanser. Munka har en fruktansvärd utdelning på sina målchanser denna matchen. Efter 5 mål har dom endast skjutit 7 skott. Dom är effektiva framåt och backar hem och försvarar sig bra.

Tredje perioden får vi åter en dålig start när Munka redan efter 03.17 utökar sin ledning till 3-6. Härifrån dominerar vi matchen helt och hållet. Faktum är att Munka inte har ett enda avslut på mål efter det. Vi chansar lite med att låta Mackan gå in och spela trots att han är lite skadad( spelade inget dom två första perioderna) och vi får ett annat tryck när han kan hota med sitt skott. Vi trycker ner Munka som ändå försvarar sig väldigt bra. Våra skott hamnar antingen i täck eller utanför. Dom som ändå går igenom tar deras målvakt hand om. Men vi kommer ändå in i matchen då dom drabbas av matchens första och enda utvisning efter 11.56. Efter 13.42 kan Mackan snappa upp en boll nära målet. Han vänder in i banan och sätter 4-6 i bortre krysset. Vi fortsätter att trycka på men trots att Munka går på knäna och vi spelar 6-5 i slutet, kommer vi inte närmare.

Munka har marginalerna på sin sida idag. Dom har nästan maximal utdelning framåt samtidigt som dom försvarar sig tight och bra hela matchen. Vi jobbar oss in i matchen och blir bättre efterhand men tyvärr räcker det inte till idag.
Nu väntar två veckors ledighet vilket är bra då vi har lite småskador i laget.