Fartfylld träningsmatch mot Laholm

Spelarna tackar för en tempofylld match.

ÅKIBS - Laholm 4-7 (0-0,2-4,2-3)
I denna träningsmatch ställer vi upp med en femma från a-laget och två från P16. Det var dags för de yngre spelarna att få lufta vingarna.

Det blir en riktigt Tuff första period. Hårt spel syns det syns att spelarna i båda lagen är taggade. Malm går in så hårt och kärleksfullt att hans halsband går sönder. Vi får se lite proppar här och var. Pontus tar vänsterkanten med sådan fart att han drar med sig motståndaren över sargen. De båda Knattekedjorna spelar respektlöst och kreativt. Första linen kämpar och sliter och smäller på när det finns chans. Oskar spelar stabilt i kassen och plockar bollarna som lugnet själv.

1.44 in i andra perioden har Niko bollen på högerkanten och spelar över till vänsterkanten där Pontus kommer med fart från backplats. Han bryter in och tar avslut. Bollen går via målvakten i en båge över honom in i målet och vi har 1-0. Andra perioden hinner bli 7:25 när Laholm får en straff. Lite väl hårt av domaren tyckte flera i publiken som knorrade på läktaren. Straffen kommer och Oskar är kall i målet och försöker vänta ut motståndaren. Laholm spelaren gör en 180graders zorrofint som blir övermäktig för vår burväktare så vi har 1-1 efter knappa halva matchen. Niko och Fabian har lekstuga och klapp klappar bort motståndarna två gånger på raken när de är som ettriga getingar runt kassen. Efter halva matchen byter vi målvakt för att båda ska få känna på hetluften. Ut går Oskar och in kommer Erik. 12:14 kommer 1-2 efter ett skott på vänsterkanten då vi inte ligger tillräckligt tätt i markeringarna. 13:25 så kommer 1-3. Laholm kontrar och vår back misslyckas med en stötbrytning så Laholmspelaren blir helt ren och får tid att prickskjuta in bollen i Eriks högra kryss. 16:48 så är det vår tur att måla lite igen. Dennis spelar ner bollen i högerhörnet till David som spelar bakåt till inne i slottet som stänker upp bollen distinkt i vänsterkrysset till 2-3. Laholm kommer på en kontring och Erik får visa upp sig med en kanonräddning. 2-4 kommer på ett snabbt skott framför kassen vid 19:28.

Tredje perioden väger länge innan det blir något mål. 3-4 kommer vid 7:24, det är Bäcke spelar in bollen från bakom kassen till Dennis som bryter ner från backplats och stänker in bollen med kraft. Vid 10:50 får Malm 2min för att han skickar en motståndare bokstavligt genom sargen. 11:29 så blir det 2min för upprepade slag för Laholm. Vid 12:12 så kommer 3-5 vid spel 4 mot 4. Laholm kontrar in bollen med fart och vi hinner inte med. 12:21 kommer 2min till för Laholm genom otillåten stängning. I numerärt överläge släpper vi okoncentrerat in 3-6 vid 13:24. Vi tappar markeringarna och slutar spela så Laholm enkelt kan trycka in bollen. Det är inget som vi hänger läpp för utan krigar vidare. 14:12 kommer 4-6 Fabian tunnelpassar elegant Martin på högerkanten som stänker in bollen i tom kasse då målvakten inte hinner med i sidoförflyttningen. Laholm svarar direkt genom att göra 4-7 med en snabb spelomvändning på högerkanten och snabbt lågt skott, tid 14:48. Oliver slår en krosspass till Max som kommer med fart skottet går via målvakten och ut. Strax efter blir det lite show när Laholm spelaren zorrar men Erik är med på noterna och plockar bollen. 19:49 står klockan på när Martin trycks ner i mitten och det blir 2min i båset för Laholmspelaren. Vi hinner dock inte att trycka in någon boll utan matchen slutar 4-7.

Det är en spännande tempofylld match med två hungriga lag och det är roligt att se hur våra unga talanger tar väl för sig i det hårda spelet.

Vi tackar Laholm för motståndet och önskar dem lycka till i serien!