onsdag 21 mars 2012

Vinst mot SödraDal

Loman firar efter ett av sina mål ikväll.

Det blev vinst i säsongens sista match för herrlaget. SödraDal besegrades med 8-6(1-1,5-1,2-4).

Matchen startade i ett högt tempo. SödraDal satte hög press som vanligt. Och redan i den första minuten kunde dom ta ledningen på en kontring. Men i den tredje minuten svarade Brennet. Hallbäck mötte upp bollen i mitten och satte ut den till Brennet som tog en liten båge in och stänkte in ett hårt dragskott. Perioden fortsatte i högt tempo med målchanser åt båda hållen utan att någon får utdelning.

SödraDal börjar bättre än oss idag. Men ju längre matchen går jämnar spelet ut sig. Trots att båda lagen i praktiken inte har något att spela för( Malmhaug måste förlora mot Munka och SödraDal vinna för dom skulle bli tvåa) är det en fartfylld och bra period.

Andra perioden startar som den första. SödraDal kan på nytt ta ledningen i den femte minuten. Men därefter startar våran bästa period i år. Vi täpper till hemåt och är väldigt aggresiva över hela banan. I den sjunde minuten får vi också utdelning framåt. Efter två långa byten med press från vår sida är det till slut Becke som bryter in från hörnet och med en backhand kan göra 2-2. Halvminuten senare kommer nästa mål. Vi vinner bollen högt genom Mini. Ha släpper fram till Brennet som slår en diagonalare till Hallbäck. Han i sin tur avancerar några steg och trycker dit bollen i bortre hörnet.

Efter 9.59 kommer dagens och ev årets mål. Becke stressar en av deras backar vid sargen. Han slår en blindpass in i banan som Loman snappar upp. Han drar bollen åt höger, sen lyfter han bollen tillbaka åt vänster och drar till med en backhand rakt upp i nättaket. Ett fantastiskt innebandymål.

Men det är inte slut där. Brennet kan utöka ledningen på ett frislag på pet från Mini. Och innan perioden är över gör Loman ännu ett mål då han vallar in bollen på målvakten ifrån en position bakom målet.

Detta är en mycket bra period från vår sida. Vi dödar även ett boxplay relativt enkelt och släpper till väldigt lite chanser hemåt. Offensivt har vi mycket fart och kreativitet.

Tredje perioden blir lite tempofattigare utan att vara dålig. Mackan kan tidigt göra 7-2 med ett välriktat dragskott på pass från Brennet. Men efter ca femton minuter blir vi lite okoncentrerade och släpper in SödraDal i matchen igen genom en straff som årets poängkung Fredrik Eliott förvaltar på bästa sätt. Och innan vi hinner vakna till igen står det 7-6 på tavlan. Men vår egen poängkung ville naturligtvis ha sista ordet. På pass från dagens kapten Jonas Daneborn, som gjorde sin sista match i karriären, spikade Brennet slutresultatet till 8-6.

Detta va en mycket bra och tempofylld match. Vi ville verkligen visa att vi är seriens bästa lag och det tycker jag att vi gör. All heder till SödraDal som verkligen bjuder upp till match på bästa sätt. Idag förkänar alla stort beröm för sina insatser.

Vi vill också passa på att tacka all publik under året. Det är alltid en fantastisk stämning i hallen. Stort tack till vår speaker Pierre Andersson som gjort ett strålande jobb med micken. Damlaget ska också ha tack för ett felfritt sekretariat jobb. Alla som hjälpt till med inträde och kiosk förkänar också ett stort tack. Tack också till våra fotografer Ronny Olander och Roger Nielsen har bidragit med utmärkta och bra bilder under hela året. Vi vill också tacka Bonny Lindberg som gjort ett jättearbete
med vår nya hemsida. Det finns säkert många fler som vi glömde tacka nu men det får komma senare....

Välkomna tillbaka nästa säsong då vi spelar i division ett.